Trezește-te om bun!

Cristina Sorina Moraru-
Scutura te odata de cele vechi. Sunt atatea dovezi si semne. Mergi pana la capat.
Nu este nici o dumnezeire in biserici, temple, case impopotonate.
Nici in icoanele aurite, moaste si catedrale.
Cea mai mare catedrala adevarata este trupul tau.
Acolo in el adăpostește lumina pura.
Acolo este viata vesnica pentru ca esenta ta este farama din vesnicie.
Nu exista pacat rai sau iad.
Nu exista rau ori bun ci experienta.
Dincolo te asteapta ori libertatea... Ori pacalirea.
Tu alegi...
Dar nu te mai uita in afara după salvările promise pompos tocmai de aceia care te au pacalit mereu...
Ci in tine insuti.
Invata te sa ti auzi vocea adevarata si crezi in ea si in puterea ta.
Ridica- te din genunchi om bun si straluceste in lumina.
Ai curajul sa deschizi darul ce ti s a dat atunci când te ai desprins din Lumina mama pură si ai plecat prin Universuri spre cunoastere!
Cristina Sorina Moraru-

luni, 21 ianuarie 2019

Psihologia ezoterică și știința celor 12 raze

 “Cunoaște-te pe tine însuți” 
 Cioplit deasupra porții oracolului din Delphi.

    Cele șapte raze sunt primele diferențieri ale lui Dumnezu în manifestare și ele oferă întregul câmp al expresiei Sale în formă manifestată. Cele șapte raze sunt întruchipările celor șapte tipuri de forțe, ceea ce demonstrează șapte calități ale lui Dumnezeu. Aceste șapte calități au un efect de șapte învelișuri asupra materiei și formei în toate părțile ale universului infinit al lui Dumnezeu. Cele șapte raze sunt întruchipări ale șapte ființe mărețe.
  Acestea sunt:

 •   Lordul puterii sau voinței
 •   Lordul iubirii-înțelepciunii
 •   Lordul inteligenței active
 •   Lordul armoniei, frumuseții și artei
 •   Lordul cunoașterii concrete și științei
 •   Lordul devoțiunii și idealismului
 •   Lordul ordinii ceremoniale sau magiei

   Razele sunt în realitate un subiect destul de complex și sunt multe feluri și cadre de referință pentru a le înțelege. Studiul razelor este aproape o știință necunoscută în lumea noastră. Eu sunt un student extraordinar al acestui câmp și am fost implicat cu aproape orice religie și școală a misterelor de pe planetă.
    Abia atunci când am citit cărțile lui Alice Bailey despre “Psihologia ezoterica”, semnificația profundă ale razelor a venit în conștiența mea. Razele sunt mai importante chiar decât astrologia, însă despre ceea ce am să vă împărtășesc în acest capitol nu se vorbește în apropape 99,9% din căile spirituale de pe Pământ. Este posibil ca înțelegerea razelor să fie singura știință spirituală cea mai importantă pentru a ne înțelege pe noi înșine și lumea ca întreg. Aceste raze sunt cele care guvernează întreaga creație.

 Razele aspectului și razele atributului 

   În scrierile sale, Djwhal Khul a împărțit cele șapte raze mărețe în două categorii,
 numite razele aspectului și razele atributului.

 Razele aspectului

 Prima rază a puterii, voinței și scopului
 A doua rază a iubirii-înțelepciunii
 A treia rază a inteligenței active, creative

 Razele atributului 

 A patra rază a armoniei prin conflict sau artă sau frumusețe
 A cincea rază a cunoașterii concrete sau științei
 A șasea rază a idealismului abstract sau devoțiunii
 A șaptea rază a ordinului ceremonial sau magiei sau ritualului sau organizației.

 Raza structurii a fiecărei ființe umane încarnate 

   Fiecare extensie de suflet care se încarnează în planul Pământean este alcătuită din șase raze. Au o rază separată pentru monadă, suflet, personalitate, minte, emoții și corp fizic. În principiu raza monadei și raza sufletului sunt aceleași în toate încarnările persoanei.
   Celelalte raze se pot schimba de la o viață la alta. Fiecare persoană încarnată se află  pe una din aceste șapte raze. Extensiile de suflet cu razele sufletului aflate pe cea de-a patra, a cincea, a șasea și a șaptea rază trebuie să fie combinate cu cele trei raze majore după ce trec a treia inițiere. Raza monadică a fiecărei personalități încarnate este una din cele trei raze.
   În persoana neevoluată domină razele corpurilor emoțional, mental și fizic. Pe măsură ce persoana dezvoltă o personalitate mai actualizată pe sine, atunci raza personalității devine dominantă, iar cele trei raze ale corpurilor devin subordonate ei.
   Pe măsură ce persoana continuă să evolueze, ele încep să devină polarizate în suflet. Are loc o bătălie între sinele superior și cel inferior sau între raza personalității și raza sufletului. Pe măsură ce raza sufletului începe să câștige această bătălie, iar discipolul începe să câștige auto-control asupra personalității, atunci raza personalității devine subordonată razei sufletului.
   Procesul continuă până când raza monadică începe să pătrundă, după cea de-a
 treia inițiere. Pe măsură ce discipolul învață să devină polarizat în monadă, raza sufletului devine subordonată razei monadice.
  Fiecare din cele zece grupuri de suflete răspund razei Logosului Planetar (Sanat  Kumara) care este pe raza a treia. De fapt, suntem cu toții o subraza a razei Lui, la fel cum el este o subraza a Logosului Solar (Helios) care este pe rază a doua. Helios este o subraza a Logusului Galactic, iar Logosul Galactic este o subraza a Logosului Universal (Melchizadek). Acest proces continuă până la Divinitate. Întreagă creație este o subraza a Divinității. Fiecare nivel a coborât într-o manieră ierarhică.
 Oamenii care sunt pe aceeași rază au tendința să vadă lucrurile într-o manieră similară. Acest lucru se poate schimba însă, în funcție de rază și inițierea cu care sunt identificați. În timpul facultății două persoane pot avea personalități de rază a patra și deci, au multe în comun. Pe măsură ce unul se deschide către raza sufletului și își schimbă polarizarea, acest lucru se poate schimba dacă au raze ale sufletului diferite.
  Asta nu înseamnă că oamenii aflați pe raze diferite nu se înțeleg. Sunt mulți factori care contribuie. Însă, razele au o influența mare.
  Persoanele care au o structură de două, patru sau șase raze tind să fie mai introvertite și concentrate pe spiritualitate. Persoanele cu o structură de una, trei, cinci, șapte raze tind să fie mai extrovertite și concentrate pe formă și pe nivelul concret al lumii.
   Când o extensie de suflet se află la două treimi din calea ei spirituală, raza sufletului începe să conducă personalitatea.
 Este înspre beneficiul fiecărui aspirant și discipol să încerce și să ajungă la înțelegerea celor șase  raze care alcătuiesc constituția lor spirituală.

Raza personalității își desfășoară majoritatea activității în corpul fizic.
Raza sufletului are influența specifică în corpul astral.
Raza monadică are influența specifică în corpul mental.
Raza personalității determină atitudinea de separare.
Raza sufletului facilitează atitudinea de conștiință de grup și detașare față de partea de forma a vieții. Raza  monadică poate fi simțită numai după a treia inițiere și aduce aspectul voinței Creatorului.

   Aceste raze au un efect incredibil de puternic asupra vieții fiecărei ființe umane.
   Raza  corpului fizic determină  majoritate  trăsăturilor fizice ale corpului fizic.
 Razele determină  calitatea corpului emoțional și afectează într-o măsura mare natura minții.
 Razele predispun fiecare persoană către anumite puteri și anumite slăbiciuni.
 Anumite atitudini ale minții sunt ușoare pentru un anumit tip de raza și extrem de diferite pentru altele.
  De aceea personalitatea încarnată schimbă razele de la o viață la alta, până când toate calitățile sunt dezvoltate și demonstrate.
  Datorită acestor lucruri este absolut esențială cunoașterea acestor raze pentru a te cunoaște pe tine însuți și pentru întreaga zonă a psihologiei. Ceea ce este șocant este că în domeniul psihologiei de pe Pământ din ziua de azi, nu există nici o înțelegere a razelor, acesta fiind și unul dintre multiplele motive pentru care nu este eficientă modalitatea în care este practicată ea.
   Motivul pentru care razele nu sunt înțelese se datorează faptului că sufletul nu este înțeles aproape deloc. 98% din formele de psihologie predate în școli și practicate de profesioniști licențiați sunt separate și deconectate de la nivelurile de conștiință ale sufletului și ale monadelor. Noul val din viitor va fi studiul “Psihologiei transpersonale sau spirituale” (v-aș recomanda să citiți cartea mea pe acest subiect, intitulată “Psihologia sufletului”).
  Nu doar oamenii au raze. Și țările, orașele, grupurile și organizațiile au raze. Acestea sunt, însă, limitate la o singură rază a sufletului și o rază a personalității. Spre exemplu, multe din țările de pe Pământ operează încă pe raza personalității. Atunci când raza sufletului este capabilă să se concentreze complet printr-un individ, atunci discipolul este pregătit să ia a treia inițiere. Raza personalității este apoi stinsă în mod ocult. Locuitorul din prag a fost subjugat și stăpânit.
  Sufletul este cel care alege razele pentru extensia de suflet sau personalitatea încarnată pentru fiecare viață.
 Fiecare rază lucrează mai întâi prin una din chakre. O cunoaștere a structurii noastre a razei ne oferă înțelegeri legate de caracterul nostru, forțele și slăbiciunile, în același mod în care o poate face și un horoscop astrologic adecvat. Studiul psihologiei ezoterice și știința celor 12 raze este la fel de importantă precum studiul astrologiei. Poate fi chiar mai important, având în vedere faptul că razele, la nivel cosmic, afectează, influențează și preced crearea stelelor și a constelațiilor prin universul
 infinit al lui Dumnezeu.
   Este important să realizăm că putem folosi toate razele indiferent dacă le avem în
 structura noastră a razei sau nu. Poți chema oricare dintre cele 12 raze și calitățile lor
 pentru serviciul personal și planetar.

    O analiză amănunțită a celor 12 raze 


Prima rază a voinței sau a puterii

A doua rază a iubirii- înțelepciunii


Raza a treia a inteligenței active

A patra rază a armoniei prin conflict

Raza a cincea a minții concrete

Raza a șasea a devoțiunii

Cea de-a șaptea rază a ordinii ceremoniale și a magiei

    Pe la începutul anilor 1970 o dispensă divină de șapte raze superioare au fost acordate acestei planete, datorită mișcării iminente către a patra dimensiune și noua eră.
  Aceste raze superioare sunt combinații ale primelor șapte raze cu puțină lumină de la sursă sau lumină albă care le oferă o calitate luminoasă.
 Multe din noile extensii de suflet care vin acum au aceste raze superioare în structurile lor. Alții încep să le acceseze acum într-o manieră foarte integrată. Sunt raze minunate și vă recomand să le chemați regulat pentru vindecare personală și planetară.
   Toate aceste raze planetare vin prin Logos-ul nostru planetar, Sanat Kumara. În univers există raze chiar peste cele doisprezece, însă acestea sunt toate cele programate pentru Pământ în aceste timpuri. Helios, Logos-ul nostru solar, le direcționează către Sanat Kumara, care le face disponibile pentru noi.

Razele superioare – de la opt la doisprezece

 Cum să afli care sunt razele tale 

   Pricipalul mod de a determina acest lucru este prin examinarea atentă a acestui material și folosirea minții raționale, cât și a celei intuitive. Pe lângă aceasta mai poți folosi pendulul pentru a verfica de două ori concluziile creierului tău stâng. Ca o a reia modalitate este posibil să ai channeling-uri de la Maeștrii Ascensionati printr-un canal calificat sau de la un medium calificat care îți poate da această informație. Recomand utilizarea tuturor celor trei metode.

Cum să folosești aceste raze

Metode ale razelor de predare a adevărului 


   Raza I
 Expresia superioară: știința guvernării sau a guvernului.
 Expresia inferioară: diplomația modernă și politica.
   Raza II
 Expresia superioară: procesul inițierii după cum este predat de ierarhia Maeștrilor.
 Expresia inferioară: religia.
   Raza III
 Expresia superioară: semnificațiile comunicării sau interacțiunii. Radio, telegraf, telefon și semnificațiile transportului.
 Expresia inferioară: folosirea și împrăștierea banilor și aurului.
   Raza IV
 Expresia superioară: munca masonică bazată pe formarea ierarhiei și asociat cu raza II.
 Expresia inferioară: construcția arhitecturală. Planificarea orașului modern.
   Raza V
 Expresia superioară: știința sufletului, psihologia ezoterică.
 Expresia inferioară: sistemul educațional modern.
   Raza VI
 Expresia superioară: crestinitatea și religiile diversificate. A se observa relația cu raza II.
 Expresia inferioară: bisericile și organizațiile religioase.
   Raza VII
 Expresia superioară: toate formele de magie albă.
 Expresia inferioară: spiritualitatea în aspectele sale joase.

 Razele și profesiile corespunzătoare 

   Următoarea informație arată fiecare rază și profesiile corespunzătoare. Trebuie înțeles că tipul de muncă pe care îl faci se poate schimba în funcție dacă ești polarizat în raza corpului, raza personalității, raza sufletului sau raza monadică. Acesta este motivul pentru care multe persoane își schimbă profesia mai târziu.

 Raza I: Guvernământ și politică: relații internaționale
 Raza ÎI: Educație și învățământ: scris, vorbit, radio, TV
 Rază III: Finanțe, comerț, afaceri și economie
 Rază IV: Sociologie: cooperare rasială și culturală și conciliere.
 Raza V: Științe: incluzând medicina și psihologia
 Raza VI: Religie, ideologie: filizofie
 Rază VII: Structurarea societății: ordonarea puterii prin ceremonie, protocol și
 ritual

   Chakrele asociate cu fiecare rază. 
 Relația razelor cu centrele


 Prima rază
 •   Centrul capului, raza voinței sau puterii.
 Raza a doua
 •   Centrul inimii, raza iubirii-înțelepciune.
 Raza a treia
 •   Centrul gâtului, raza inteligenței active.
 Raza a patra
 •   Baza coloanei, raza armoniei.
 Raza a cincea
 •   Centrul ajna, raza științei concrete.
 Raza a șasea
 •   Centrul plexului solar, raza devoțiunii.
 Raza a șaptea
 •   Centrul sacral, raza magiei ceremoniale.

Razele care afectează umanitatea 

 Pentru a demonstra influența imensă a razelor asupra vieții fiecăruia umatoarea
 listă arată toate razele de care, fiecare dintre noi ca parte a umanității, suntem influențați.

 Razele trebuie luate în considerare în conexiune cu umanitatea 

 •   Raza sistemului solar.
 •   Raza Logos-ului nostru planetar.
  Raza regatului uman.
 •   Raza rasei noastre, raza care determină rasa ariană.
 •   Razele care guvernează oricare ciclu aparte.
 •   Raza națiunii, sau raza care influențează îndeosebi o anumită națiune.
 •   Raza monadei.
 •   Raza sufletului sau ego-ului.
 •   Raza personalității.
 •   Razele care guvernează:
    •   Corpul mental
    •   Corpul astral sau emoțional
    •   Corpul fizic

Razele și sistemul nostru solar

   În concepția ocultă este înțeles faptul că există șapte sisteme solare progresive prin intermediul cărora evoluează personalitățile încarnate. Pe Pământ, noi evoluăm prin intermediul celui de-al doilea sistem solar. Primul sistem solar a operat sub raza a treia. Sistemul nostru solar actual operează sub raza a doua. Următorul sistem solar va opera sub raza unu.
   Legat de sistemul nostru solar cele șapte raze emanate sunt expresii a șapte vieți mărețe întruchipate de către șapte stele în constelația Marelui Urs. Din moment ce sistemul nostru solar, guvernat de Helios, este un sistem solar de raza doi, celelalte șase raze sunt de fapt subraze ale razei cosmice doi.     Razele din cele șapte stele din Marele Urs ajung la soarele nostru prin cele doisprezece constelații. Fiecare rază transmite energia ei prin trei dintre constelații și ajunge pe Pământ prin una dintre cele șapte planete sacre. A existat o mică ajustare în a înțelege acestea, care a fost adusă în materialul lui Alice Bailey, datorită faptului că Pământul a devenit acum o planetă sacră. Există, de asemenea, șapte sisteme solare în sectorul  nostru galactic din care fac parte Pământul și sistemul nostru solar.

 Razele și planetele sacre

Următoarea listă arată cele opt planete sacre și razaele cu care sunt asociate. Statutul de planetă sacră are loc când Logosul Planetar își ia cea de-a treia inițiere cosmică

 Planetele sacre și razele lor 

 Pământul: a patra rază
 Vulcan: prima rază
 Mercur: a patra rază
 Venus: a cincea rază
 Jupiter: a doua rază
 Saturn: a treia rază
 Neptun: a șasea rază
 Uranus: a șaptea rază

 Planetele non-sacre și razele lor 

 Marte: raza a șasea
 Pământul: raza a treia
 Pluto: prima rază
 Luna (camuflând o planetă ascunsă): raza a patra
 Soarele (camuflând o planetă ascunsă): raza a doua

Razele și dimensiunile realităților 

Următoarea tabulare arată cele șapte raze și planul sau dimensiunea realității cu care este conectată. După cum știți, Djwhal Khul a descris cu precizie că sunt șapte dimensiuni ale realității prin care lucrăm în ceea ce se numește planul cosmic fizic.
 Mai sunt și șapte dimensiuni cosmice. Cele șapte dimensiuni enumerate aici pentru scopurile noastre sunt cele șapte subplanuri ale cosmicului fizic, precum sunt descrise în cartea lui Alice Bailey, “Psihologia ezoterica”.
 Raza I: Planul voinței sau al puterii divinității.
 Raza ÎI: Planul iubirii-înțelepciune a monadei.
 Raza III: Planul inteligenței active a spiritului, Atma.
 Raza IV: Planul armoniei intuiției.
 Raza V: Planul mental al cunoașterii concrete.
 Raza VI: Planul astral al idealismului, devoțiunii.
 Raza VII: Planul fizic al ordinii ceremoniale.
 Razele care sunt în și în afară manifestării

Următoarea tabulare arată care raze sunt active în sens planetar:
 Raza unu: nu se află în manifestare.
 Raza a doua: în manifestare începând cu anul 1575 d. Hr.
 Raza a treia: în manifestare începând cu 1425 d. Hr.
 Raza a patra: vine ușor către manifestare începând cu 2025 d. Hr.
 Raza a cincea: În manifestare din 1775 d. Hr.
 Raza a șasea: trece rapid către nemanifestare. A început să treacă spre nemanifestare în 1625 d. Hr.
 Raza a șaptea: În manifestare din 1675 d. Hr.


Extras din Manualul Ascensiunii- Dr. Joshua David Stone




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu