Trezește-te om bun!

Cristina Sorina Moraru-
Scutura te odata de cele vechi. Sunt atatea dovezi si semne. Mergi pana la capat.
Nu este nici o dumnezeire in biserici, temple, case impopotonate.
Nici in icoanele aurite, moaste si catedrale.
Cea mai mare catedrala adevarata este trupul tau.
Acolo in el adăpostește lumina pura.
Acolo este viata vesnica pentru ca esenta ta este farama din vesnicie.
Nu exista pacat rai sau iad.
Nu exista rau ori bun ci experienta.
Dincolo te asteapta ori libertatea... Ori pacalirea.
Tu alegi...
Dar nu te mai uita in afara după salvările promise pompos tocmai de aceia care te au pacalit mereu...
Ci in tine insuti.
Invata te sa ti auzi vocea adevarata si crezi in ea si in puterea ta.
Ridica- te din genunchi om bun si straluceste in lumina.
Ai curajul sa deschizi darul ce ti s a dat atunci când te ai desprins din Lumina mama pură si ai plecat prin Universuri spre cunoastere!
Cristina Sorina Moraru-

sâmbătă, 19 octombrie 2013

10 lucruri de reținut despre membrii familiilor toxice


De Marc Chernoffi
De la Idealistrevolution.com
Să-ți dai drumul (sau să te desparți de) de un prieten toxic, iubit sau iubită este un lucru și există o mulțime de sfaturi acolo pentru a face acest lucru, dar ce să zici să dai drumul unui membru al familiei toxice?
Cei mai mulți dintre noi nu suntem în măsură să plecăm și nici nu simțim că vrem sau că este ceea ce trebuie să facem. Deci, ce facem când un membru al familiei ne strică literalmente viața cu toxicitatea lor? Cum abordăm sentimentele noastre de obligație, confuzie, trădare și dureri de inimă?
În primul rând, trebuie să acceptați faptul că nu toată lumea este sănătoasă sau disponibilă pentru ei să se aplece, să apeleze sau să meargă acasă. Nu orice legătură familială este construită pe premisa respectului reciproc, a iubirii și a sprijinului. Uneori, „familia” înseamnă pur și simplu că împărtășiți o linie de sânge. Asta e tot. Unii membri ai familiei ne construiesc și alții ne descompun.
În al doilea rând, trebuie să înțelegeți că un membru al familiei toxice poate trece printr-o etapă dificilă în viața lor. Pot fi bolnavi, îngrijorați cronic sau lipsiți de ceea ce au nevoie în ceea ce privește dragostea și sprijinul emoțional. Astfel de oameni trebuie să fie ascultați, susținuți și îngrijiți (deși, indiferent de cauza problemelor lor, este necesar să vă protejați de comportamentul lor toxic uneori).
Lucrul esențial de reținut este că fiecare caz în care avem de-a face cu un membru al familiei toxice este puțin diferit, dar în orice caz, există câteva principii universale de care trebuie să ne amintim, de dragul nostru:
1. S-ar putea să nu fie o persoană inerent rău, dar nu sunt persoana potrivită pentru a petrece timp cu fiecare zi.- Nu toate relațiile de familie toxice sunt agonizante și neîngrijite. Unele dintre ele implică persoane care le pasă de tine - oameni care au intenții bune, dar sunt toxici, deoarece nevoile și modul lor de a exista în lume te obligă să te compromiți și fericirea ta. Și cât de greu este, trebuie să ne distanțăm suficient pentru a ne oferi spațiu pentru a trăi. Pur și simplu nu te poți ruina zilnic, de dragul altcuiva. Trebuie să faceți bunăstarea voastră o prioritate. Indiferent dacă asta înseamnă să petreci mai puțin timp cu cineva, să iubești un membru al familiei de la distanță, să te lași complet sau să te îndepărtezi temporar de o situație care se simte dureroasă - ai tot dreptul să pleci și să creezi un spațiu sănătos pentru tine.
2. Persoanele toxice se ascund adesea inteligent în spatele agresiunii pasive.- Comportamentul agresiv pasiv ia multe forme, dar poate fi în general descris ca o agresiune non-verbală care se manifestă într-un comportament negativ. În loc să exprime deschis cum se simt, cineva face gesturi subtile, enervante îndreptate către tine. În loc să spună ceea ce îi deranjează, ei găsesc modalități mici și mici de a vă purta, până când veți acorda atenție și vă veți supăra. Aceasta este, evident, o situație de relație toxică. Acesta arată că această persoană este setată să nu comunice deschis și clar cu tine. Rețineți că majoritatea ființelor umane sănătoase nu vor simți niciun motiv să fie pasiv-agresive față de dvs. dacă se simt în siguranță exprimându-se. Cu alte cuvinte, ei nu vor simți nevoia să se ascundă în spatele agresiunii pasive dacă simt că nu vor fi judecați sau criticați pentru ceea ce gândesc. Așa că lăsați-le clar membrilor familiei că îi acceptați pentru cine sunt și că nu sunt neapărat responsabili sau obligați la ideile și opiniile dvs., dar că v-ar plăcea să aveți sprijinul lor. Dacă le pasă de tine, probabil că le va da, sau cel puțin un compromis într-un fel. Și dacă refuză și își continuă agresivitatea pasivă, este posibil să nu ai de ales decât să creezi o parte din acel spațiu discutat la punctul 1.
3. Vor încerca să vă încurajeze să vă supună dacă le lăsați.- Întotdeauna auzim despre bătăușii din școala, dar cei mai mari bătăi sunt adesea membri toxici ai familiei. Iar bullying-ul nu este niciodată OK. Perioadă! Nu există libertate pe Pământ care să ofere cuiva dreptul de a asalta pe cine ești ca persoană. Din păcate, unii oameni nu vor fi mulțumiți până când nu v-au împins ego-ul la pământ și l-au călcat. Ceea ce trebuie să faci este să ai tupeul să te ridici pentru tine. Nu le dați liber. Nimeni nu are puterea să te facă să te simți mic dacă nu le dai acea putere. Este nevoie de mult curaj pentru a vă ridica în fața dușmanilor, dar la fel de mult pentru a vă ridica în fața familiei și prietenilor. Uneori, intimidarea provine din cele mai improbabile locuri. Fiți conștienți de modul în care vă tratează cei mai apropiați și priviți cu grijă subtilele aruncate de ei. Când este necesar,
4. Pretinderea comportamentului lor toxic este OK NU este OK. - Dacă nu sunteți atenți, membrii toxici ai familiei pot folosi comportamentul lor plin de spirit pentru a primi un tratament preferențial, pentru că ... ei bine ... pare mai ușor să-i liniștiți decât să le ascultați retorica grupă. Nu te lăsa păcălit. Usurinta pe termen scurt este egala cu durerea pe termen lung pentru tine intr-o situatie de genul acesta. Persoanele toxice nu se schimbă dacă sunt răsplătite pentru că nu se schimbă. Decide acest minut să nu fie influențat de comportamentul lor. Încetați să vă lăsați în jurul lor sau să faceți iertări speciale pentru beligeranța lor continuă. Drama și negativitatea constantă nu merită să fie pusă la punct. Dacă cineva din familia dvs. de peste 21 de ani nu poate fi un adult rezonabil, de încredere, respectuos în mod regulat, este timpul să vorbiți și să vă susțineți.
5. Nu trebuie să te neglijezi doar pentru că așa sunt. Practicați îngrijirea de sine în fiecare zi.  În mod serios, dacă ești forțat să trăiești sau să lucrezi cu o persoană toxică, atunci asigură-te că ai suficient timp singur pentru a te odihni și a te recupera. Trebuie să joci rolul unui „adult concentrat, rațional” în fața stării de spirit toxice poate fi epuizant, iar dacă nu ești atent, toxicitatea te poate infecta. Membrii familiei toxice vă pot menține noaptea, întrucât vă întrebați constant: „Fac ceea ce trebuie? Sunt într-adevăr atât de îngrozitor încât mă disprețuiesc atât de mult? Nu pot să CRED că a făcut asta! Sunt atât de rănit! ” Gânduri ca acestea te pot agoniza săptămâni, luni sau chiar ani. Uneori acesta este scopul unui membru al familiei toxice, de a te înnebuni și a te face să fii cel nebun. De multe ori habar nu au de ce simt așa cum fac, și ei nu pot vedea dincolo de propriile lor nevoi emoționale ... de aici comunicarea și acțiunile lor imensă toxice. Și din moment ce nu poți controla ceea ce fac, este important să ai grijă de tine, astfel încât să poți rămâne centrat, să te simți sănătos și gata să trăiești pozitiv în fața negativității atunci când trebuie - minte, meditație, rugăciune și exerciții fizice obișnuite. !
6. Dacă comportamentul lor toxic devine fizic, este o chestiune juridică care trebuie abordată.- Dacă ai supraviețuit mâniei unui abuzator fizic din familia ta și ai încercat să împăci lucrurile ... Dacă ai iertat și ai luptat, și chiar dacă expresia mâhnirii tale ar fi cedat la izbucniri de furie toxică ... Dacă tu Au petrecut ani întregi atârnați de noțiunile de încredere și credință, chiar și după ce ai știut în inima ta că acele frumoase intangibile, pe baza cărora se construiește și se susține dragostea, nu se vor mai întoarce niciodată ... Și mai ales, dacă te-ai ridica ca bariera dintre un abuzator și pe altcineva și au luat amploarea abuzului în locul lor ... Sunteți un HERO! Dar acum este timpul să fii eroul viitorului tău. Destul e destul! Dacă cineva este abuziv fizic, încalcă legea și trebuie să se ocupe de consecințele acțiunilor sale.
7. Deși este greu, nu poți să-ți asumi comportamentul toxic personal. - Sunt ei, nu tu. Stiu asta. Membrii familiei toxice vor încerca să implice faptul că ai făcut ceva greșit. Și pentru că butonul „să ne simțim vinovați” este destul de mare pentru mulți dintre noi, chiar și implicația că am fi putut face ceva greșit ne poate răni încrederea și ne pot deranja rezolvarea. Nu lăsa să vi se întâmple asta. Amintiți-vă, există o cantitate imensă de libertate care vă vine atunci când nu luați nimic personal. Majoritatea persoanelor toxice se comportă negativ nu doar față de tine, ci pentru toți cei cu care interacționează. Chiar și atunci când situația pare personală - chiar dacă te simți direct insultat - de obicei nu are nimic de-a face cu tine. Ceea ce spun și fac și opiniile pe care le au, se bazează în totalitate pe propria lor reflecție de sine.  (Înger și cu mine discutăm acest lucru mai detaliat în capitolele „Dragoste de sine” și „Relații” din 1.000 de lucruri mărunte fericite, oameni de succes fac diferit .)
8. A-i urni pentru că sunt toxici nu aduce decât mai multă toxicitate în viața ta. - După cum a spus Gandhi cândva, „Ochiul pentru un ochi nu va face decât să orbească întreaga lume.” Indiferent de cât de desprins a acționat un membru al familiei, nu lăsați niciodată ura să se construiască în inima voastră. Lupta împotriva urii cu ura doar te doare mai mult. Când decideți să urâți pe cineva, începeți să săpați automat două morminte: una pentru inamicul vostru și alta pentru dumneavoastră. Râmbe urâtoare sunt pentru cei care insistă că li se datorează ceva. Iertarea, pe de altă parte, este pentru cei care sunt suficient de puternici și suficient de deștepți pentru a merge mai departe. La urma urmei, cea mai bună răzbunare este să fii spre deosebire de persoana care te-a rănit. Cea mai bună răzbunare este să trăiești bine, într-un mod care să creeze pace în inima ta.
9. Oamenii se pot schimba, iar unele relații de familie toxice pot fi reparate pe termen lung.- Atunci când încrederea este ruptă, ceea ce se întâmplă în aproape fiecare relație de familie la un moment dat, este esențial să înțelegem că poate fi reparată, cu condiția ca ambele persoane să fie dispuse să facă munca grea de auto-creștere. De fapt, este în acest moment, când simți că fundul solid al relației voastre s-a prăbușit în praf, vi se oferă o ocazie de a vărsa modelele și dinamica unul cu celălalt care nu v-au servit. Este o muncă dureroasă și un timp dureros, iar impulsul va fi îndepărtat, mai ales dacă credeți că încrederea ruptă nu poate fi reparată. Dar dacă înțelegeți că nivelul încrederii crește și scade pe parcursul vieții, veți găsi mai multă putere pentru a vă agăța, a vă agăța și a crește împreună. Dar este nevoie de două. Nu poți face singur.
10. Din păcate, uneori tot ce poți face este să dai drumul spre bine. - Toate detaliile deoparte, aceasta este viața ta. Este posibil să nu puteți controla toate lucrurile toxice ale membrilor familiei dvs., dar puteți decide să nu le reduceți pe termen lung. Puteți decide să nu lăsați acțiunile și opiniile lor să vă invadeze continuu inima și mintea. Și, mai presus de toate, puteți decide cu cine să vă plimbați mâine și pe cine să lăsați în urmă astăzi. Într-o lume perfectă, am fi întotdeauna capabili să ne stabilim relațiile cu membrii toxici ai familiei, dar, după cum știți, lumea nu este perfectă. Puneți efortul și faceți tot ce puteți pentru a menține lucrurile intacte, dar nu vă fie teamă să vă dați drumul și să faceți ceea ce este potrivit pentru TINE atunci când trebuie.
Etajul este al tău ...
Care sunt experiențele tale cu membrii familiei toxice? Ce ai făcut pentru a face față comportamentului lor toxic? Vă rugăm să vă împărtășiți gândurile lăsând un comentariu mai jos.
Despre autor
Marc Chernoffi, un scriitor pasionat, hacker de viață și „admirator al spiritului uman”, a venit cu o listă uimitoare de 10 lucruri de reținut despre membrii familiilor toxice. Dacă vă place această listă, asigurați-vă că consultați Marc And Angel Hack Life și vă înscrieți la newsletter-ul lor uimitor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu