Trezește-te om bun!

Cristina Sorina Moraru-
Scutura te odata de cele vechi. Sunt atatea dovezi si semne. Mergi pana la capat.
Nu este nici o dumnezeire in biserici, temple, case impopotonate.
Nici in icoanele aurite, moaste si catedrale.
Cea mai mare catedrala adevarata este trupul tau.
Acolo in el adăpostește lumina pura.
Acolo este viata vesnica pentru ca esenta ta este farama din vesnicie.
Nu exista pacat rai sau iad.
Nu exista rau ori bun ci experienta.
Dincolo te asteapta ori libertatea... Ori pacalirea.
Tu alegi...
Dar nu te mai uita in afara după salvările promise pompos tocmai de aceia care te au pacalit mereu...
Ci in tine insuti.
Invata te sa ti auzi vocea adevarata si crezi in ea si in puterea ta.
Ridica- te din genunchi om bun si straluceste in lumina.
Ai curajul sa deschizi darul ce ti s a dat atunci când te ai desprins din Lumina mama pură si ai plecat prin Universuri spre cunoastere!
Cristina Sorina Moraru-

duminică, 12 ianuarie 2014

Te eliberezi de la sclavia la locul de muncă- 33 de modalități de a câștiga viața fără un loc de muncă tradițional


Te eliberezi de la sclavia la locul de muncă- 33 de modalități de a câștiga viața fără un loc de muncă tradițional
De Daisy Luther
Daisyluther.com
Majoritatea oamenilor din aceste zile nu își au timpul. Trebuie să respecte programul altcuiva, să accepte suma de bani pe care un angajator este dispus să o plătească și să își organizeze stilul de viață în jurul acestor ore, bani alocați și reguli.
Când oamenii din generația mea au crescut, mulți dintre părinții noștri au lucrat la același loc de muncă zeci de ani, oferind stabilitate pentru noi și frații noștri. Vremurile s-au schimbat însă. Un loc de muncă regulat, pe termen lung, nu oferă întotdeauna stabilitate, salariu de trai sau tratament corect.
De fapt, multe locuri de muncă în aceste zile arată foarte mult ca sclavia, iar o mulțime de americani îndatorați ajung să-și petreacă majoritatea orelor de veghe cu oameni pe care nici nu le place, făcând ceva ce urăsc și abia câștigă suficienți bani pentru a supraviețui.
Chiar așa vrei să petreci 70% din timp? Ce-ar fi dacă v-aș spune că puteți fi complet liber de cursa de șobolani „angajați” și că puteți fi responsabil de modul în care vă petreceți viața?
Poate că este timpul să renunți la roata hamsterului. Poate că este timpul să nu mai răspundă dictatorului de conducere medie. Poate că este timpul să renunți la a trage un ceas, să ceri permisiunea să mergi la toaletă sau să implori să pleci devreme pentru a urmări recitalul de pian al copilului tău.
Poate că e timpul să fii liber.

Chiar dacă doriți un loc de muncă, pot fi greu de trecut.

Având în vedere că rata șomajului se ridică, ieșirea și găsirea unui nou loc de muncă poate fi aproape imposibilă în aceste zile. Acest lucru va deveni mai dificil, întrucât guvernul continuă să forțeze întreprinderile să crească salariul minim, iar întreprinderile să răspundă angajând mai puțini angajați sau reducând orele. Sarcinile de muncă care obișnuiau să ofere locuri de muncă pentru două persoane sunt acum obligate la una. Munca prestată devine mai scăzută pe măsură ce persoana angajată se străduiește să țină pasul, iar numărul de angajați devine mai mic.
Dacă nu aveți un loc de muncă, luați în considerare să faceți unul singur . De fapt, s-ar putea să fiți mai bine să faceți mai multe, având în vedere economia actuală și cât de dificil poate fi să începeți o afacere în aceste zile. Dacă te afli într-o colaps economică personală , ai putea să îți schimbi cursul creând propriile fluxuri de venit în loc să te bazezi pe un angajator care să-ți plătească salariul de viață.
Permiteți-mi să vă explic ce vreau să spun.
Există o mulțime de locuri de muncă mici pe care le poate face o persoană care nu va plăti facturile. Cu toate acestea, o persoană organizată și muncitoare poate grupa o mulțime de locuri de muncă mici într-un venit cu normă întreagă dacă planifică cu atenție, muncește din greu și rămâne organizată. Știu, pentru că am făcut-o.
A fost odată, am făcut îngrijire de zi la domiciliu în weekend, am avut tendința de bar în zilele de luni și marți seara, am mers cu câini și cu animale de companie în timpul săptămânii, am curățat casa pentru o persoană o după-amiază pe săptămână și am făcut cumpărăturile și gătitul pentru un vecin în vârstă. La vremea respectivă, nu aveam o mașină, așa că toate acestea erau făcute pe jos. În urmă cu douăzeci de ani, 400-500 de dolari pe săptămână pe care i-am obținut din a face toate aceste mici lucrări ciudate au plătit facturile și m-au lăsat cu timp pentru alte lucruri.
După aceea, am primit un loc de muncă „real” și am petrecut ani de zile în forța de muncă. După noutatea unui salariu obișnuit uzat, mi-am dat seama cât de mult îl urăsc. Nu m-a deranjat să lucrez. Uram că lipsesc momente importante din viața copiilor mei. Uram să răspund la managerii mijloci aroganti, care au fost consumati cu importanta lor. Uram să trebuiască să mă ridic când eram somnoros, să conduc undeva la o temperatură neplăcută și să aștept să mănânc până când era convenabil pentru toți ceilalți, în loc de când îmi era foame.
Până la urmă am fost „redus la dimensiuni” și a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Am fost eliberat dintr-o închisoare pe care cei mai mulți dintre noi intrăm în mod voluntar și repetat și nu am mai vrut să mă întorc din nou în porțile respective.
Am început să revizuiesc acest tip de sistem de a face bani. În versiunea mea mai veche și mai înțeleaptă de „alcătuiți-vă jobul”, am condus propriul meu site web, am fost un scriitor de personal pentru un alt site, am făcut unele editări și scrieri independente și am făcut și alte proiecte web și asistență virtuală. . Din nou, am făcut destul pentru a plăti pentru toate nevoile noastre și unele dintre dorințele noastre.
Vă pot spune pentru faptul că această metodă de a vă câștiga viața funcționează. Am făcut-o mai mulți ani decât am petrecut în joburi tradiționale și poate fi minunat dacă ești dispus să faci saltul.

Configurați mai multe fluxuri de venituri

Cheia succesului cu aceasta este de a avea mai multe fluxuri de venituri. Nu puneți toate ouăle financiare într-un singur coș, pentru că dacă asta ar trebui să se usuce, veți rămâne „șomeri” încă o dată. De asemenea, chiar ajută la bugetare dacă sunteți în stare să spuneți: „Această sarcină îmi plătește chiria, această sarcină îmi plătește utilitățile, această sarcină plătește alimentele.”
Evident, știm cu toții că a trăi în mod nesigur este ca și cum ai câștiga bani, dar acesta este un subiect pentru un alt articol. De asemenea,  citiți această carte . În anii 70, Dolly Freed trăia atât de frugal, încât nu prea avea nevoie de bani. În timp ce economia este foarte diferită acum, încă mai puteți învăța multe din exemplul ei. Cu toate acestea, în aceste zile, frugalitatea singură nu este suficientă pentru majoritatea oamenilor. Faptul rămâne că există anumite lucruri pentru care avem nevoie de bani, așa că acest articol este axat pe achiziționarea de numerar.
Unii dintre noi avem abilități specializate care fac acest lucru mai ușor - de exemplu, sunt scriitor și redactor, așa că îmi concentrez câștigul de bani pe aceste două abilități. Alții ar putea fi deosebit de la îndemână, așa că și-ar putea concentra abilitățile pe efectuarea de reparații la domiciliu.
Dar nu este necesar să aveți un set de abilități pentru a aduce mai multe fluxuri de venituri. Pur și simplu trebuie să fii dispus să faci meserii mici, care pot fi sau nu pe termen scurt.

33 Moduri de a câștiga o viață fără un loc de muncă

Iată câteva idei pentru a vă începe. Această listă, desigur, nu este în niciun caz cuprinzătoare.
  1. Curățarea caselor
  2. Curățarea proprietăților închiriate vacante (ca avantaj, uneori trebuie să păstrați obiectele abandonate și le puteți vinde pe Craigslist sau le puteți folosi singuri)
  3. Grădinărit: balustrade, cosire, amenajare
  4. Tunderea copacilor
  5. Curățarea jgheaburilor
  6. Repararea articolelor: reparații la domiciliu, reparații mici ale aparatelor - orice ar fi bine să repari, este probabil o persoană care are nevoie de acel articol fix
  7. Gătit pentru cei prea ocupați să gătească singuri
  8. Babysitting
  9. Înainte și după îngrijirea copiilor (poate fi foarte greu pentru părinții care lucrează să găsească pe cineva dispus să-și conducă copiii la școală și să îi ridice)
  10. Îngrijirea copilului în weekend sau peste noapte
  11. Pet-sitting
  12. Cainele care merge
  13. Serviciu de spălătorie (vă recomand să faceți acest lucru la o spălătorie, în loc să efectuați facturile proprii pentru utilități - puteți încărca prețul mașinilor care funcționează în monedă în taxa dvs.)
  14. Executați misiuni - unii oameni lucrează în timpul orelor de lucru obișnuite și nu au timp să facă acele mici erori precum oprirea prin curățătorie chimică, mersul la magazin alimentar etc.
  15. Zăpada lopată
  16. Ajută oamenii să se miște - dacă ai spatele puternic, poți fi mușchiul angajat
  17. Spălați mașinile
  18. Faceți un traseu pe hârtie (nu mai este doar pentru copii)
  19. Reciclați aluminiu sau plastic
  20. Reciclați fier vechi - dacă aveți un camion, rulați o ofertă de anunțuri pentru a ridica aparate folosite, etc. Majoritatea oamenilor sunt încântați de faptul că cineva își scoate vechimea.
  21. Pick up coco - un prieten pe care îl știam a făcut o mulțime de bani din disponibilitatea lui de a ridica cântărea câinelui în curtea din spate a oamenilor, săptămânal.
  22. Faceți și vindeți… ceva. Poate faceți bijuterii, eșarfe din tricot, cioplit haine de rață - orice. Găsiți un loc unde să vindeți obiectele handmade, cum ar fi Etsy, vânzări de artizanat, EBay sau hârtie locală.
  23. Închiriați o cameră în casa dvs. - puteți obține dolari mari dacă locuiți lângă un colegiu.
  24. Vindeți bunătăți în exces din grădină de la un stand din curtea din față
  25. Dacă aveți un ochi cu adevărat bun, puteți câștiga bani cumpărați lucruri minunate de epocă la vânzări în curte și online, curățându-l, apoi revinde-l la un magazin de antichități. Fii atent, totuși - poți pierde bani la fel de ușor făcând acest lucru.
  26. Coaseți? Puteți câștiga bani făcând reparații și modificări - mulți croitori încasează până la 20 de dolari pentru a tunde o pereche de pantaloni.
  27. Ai un deget verde? Înființează și tinde spre grădini de legume pentru vecinii tăi
  28. Vindeți influența pe social media: dacă aveți o pagină ocupată pe Instagram, Twitter sau Facebook, uneori puteți face postări sponsorizate pentru companii care doresc să ajungă la persoanele care interacționează cu dvs.
  29. Începeți un blog despre ceva ce vă place. Rețineți că nu sunt bani imediat. Poate dura luni sau chiar ani înainte de a face profit.
  30. Dacă aveți un talent comercializabil, creați un cont pe Fiverr. Puteți vinde logo-uri, opere de artă digitale, mici locuri de muncă online ... cerul este limita, dar prețul este de 5 dolari.
  31. Dacă aveți experiență profesională, folosiți-o pentru a vă angaja în calitate de consultant. Puteți percepe o sumă mare de bani pentru a oferi o perspectivă exterioară în multe tipuri diferite de industrii.
  32. Învață ceva. Din nou, puteți folosi experiența profesională fostă pentru acest lucru. Dar, de asemenea, puteți învăța unele dintre abilitățile comercializabile de mai sus, cum ar fi meșteșugul, repararea sau grădinăritul.
  33. Vânzări de marketing în rețea Știu, știu. O să spui că sunt nebună. Dar există o mulțime de oameni care câștigă foarte mulți bani care vând lucruri precum Scentsy, Chef răsfățat și uleiuri esențiale. Aveți grijă să cheltuiți o mulțime de bani pentru a începe, dar dacă găsiți un produs în care vă place și credeți, este posibil să ajungeți la rândul celor care au mare succes.

Câteva chei ale succesului

Este important să faceți o impresie bună clienților dvs. Gestionează aceste joburi mici la fel cum ai face o muncă corporativă și urmează acești pași cheie.
  • Fii profesionist.
  • Ajunși prompt.
  • Fii amabil - clientul are întotdeauna dreptate.
  • Fii ordonat în aparența ta
  • Muncește din greu
  • Încercați să depășiți așteptările persoanei
Păstrați aceste principii în minte și nu veți lipsi niciodată oportunitatea de muncă. Cuvântul gură este cea mai bună formă de publicitate.

Nu uitați de sistemul de barter

Nu vă limitați să faceți doar locuri de muncă pentru bani. Există un bun sau un serviciu pe care îl doriți? Uneori poți să te apropii de oameni și să le oferi un barter, mai ales dacă sunt în afaceri pentru ei înșiși. De exemplu, obișnuiam să curățez casa pentru persoana care a tăiat părul familiei mele. Odată am fost angajată să curățesc curtea unei persoane și am întrebat politicos dacă putem păstra nucile căzute din copacul lor. Nu m-au deranjat deloc, întrucât tocmai mi-au cerut să scot totul și să le pun în bagă și ne-a oferit un mic bonus minunat de o iarnă de delicioase nuci negre pentru munca unui weekend.
Mai recent, am tranzacționat bunurile crescute acasă pentru altcineva. Am schimbat carne de pui kilogram cu carne de porc, mi-am schimbat roșiile în exces cu dovlecelul în exces și am tranzacționat gem de mure de casă pentru gem de prune de casă. Acest lucru ne-a oferit tuturor varietate fără costuri suplimentare.
Nu vă fie teamă să vă apropiați de oameni despre potențialul de bartering - cel mai rău lucru care se poate întâmpla este că ei spun că nu.
Fii conștient de faptul că guvernul ar dori să plătești impozit pe barmani. Le place să fie implicați în toate tranzacțiile.

Scoate cuvântul

Uneori puteți găsi de lucru prin oameni pe care îi cunoașteți - poate și-au exprimat nevoia de a face pe cineva să meargă pe Fido pe parcursul zilei. În alte cazuri, va trebui să căutați puțin mai greu pentru a găsi clienți pentru serviciile dvs.
  • Puneți un anunț pe Craigslist
  • Găsiți câteva panouri de mesaje locale online și postați serviciile acolo
  • Creează fluturași și înmânează-i în cartierul tău (asigurați-vă că respectați dorințele acelor case care spun „fără pliante”)
  • Postați pliante pe stâlpii telefonici dacă acest lucru este permis în zona dvs.
  • Pune un semn în curtea din față - obișnuiam să fac publicitate „Spațiu de zi disponibil” la mine acasă
  • Puneți un anunț în secțiunea clasificată a hârtiei dvs. locale
  • Pune-ți o înscriere la magazinele alimentare sau la alte panouri publicitare

A trăi fără un loc de muncă poate însemna un fel de libertate pe care nu ai avut-o niciodată.

Finanțarea creativă a vieții dvs. fără un loc de muncă regulat vă poate oferi un tip de libertate cu totul nou.
  • Aveți capacitatea de a alege și de a alege cu cine lucrați sau pentru. Dacă cineva este neplăcut să se ocupe, puteți găsi un alt mod de a completa acea porțiune din venitul dvs. Nu mai sunt șefi oribili.
  • Poți face ca programul să se potrivească vieții tale în loc de invers. Nu mai trebuie să ratezi evenimentele copilului tău, deoarece angajatorul tău nu te va lăsa să pleci de la muncă pentru a le participa. Puteți face ca ora de pornire să înceapă atunci când vă este convenabil, în loc să vă respectați programul arbitrar al altcuiva.
  • Soarta ta nu este în mâinile altcuiva.  Unul dintre cele mai stresante lucruri într-un mediu de lucru este faptul că trebuie să răspundeți cuiva altcineva tot timpul. Și dacă acele răspunsuri nu sunt „cele corecte”, puteți pierde întregul flux de venituri într-un ritm cardiac. Conflictele de personalitate au potențialul de a-ți încheia cariera.
  • Puteți lucra cât mai multe sau câteva ore. Unul dintre lucrurile mele preferate despre lucrul pentru mine este capacitatea de a-mi reduce volumul de muncă atunci când îmi doresc mai mult timp decât bani sau să-l măresc atunci când am nevoie de mai mulți bani pentru a finanța mai mult timp distractiv.
  • Poți lucra când vrei. Ești o bufnita de noapte? Încetează să te tragi din pat la crăpăturile zorilor și alege joburi care funcționează cu ritmul tău personal circadian. Ești o persoană matinală? Lucrați apoi și fiți la pat devreme. Nu mai puneți ceasul la ceasul altcuiva.
  • Îți puteți include copiii. Pentru mulți dintre noi, îngrijirea de zi este o cheltuială masivă. Unele dintre ideile de lucru enumerate mai sus înseamnă că nu trebuie să-ți crești copiii de către străini. Ei pot veni alături de tine, să te ajute să lucrezi și să învețe și abilități comercializabile.
În timp ce vă pierdeți locul de muncă în această economie poate părea cel mai oribil, stresant din lume, uneori poate fi cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat vreodată. Poate fi ca o pasăre reticentă care se va scoate din cuib. Puteți zbura sau puteți eșua. Dacă alegeți să zburați, veți descoperi o lume cu totul nouă de libertate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu