Trezește-te om bun!

Cristina Sorina Moraru-
Scutura te odata de cele vechi. Sunt atatea dovezi si semne. Mergi pana la capat.
Nu este nici o dumnezeire in biserici, temple, case impopotonate.
Nici in icoanele aurite, moaste si catedrale.
Cea mai mare catedrala adevarata este trupul tau.
Acolo in el adăpostește lumina pura.
Acolo este viata vesnica pentru ca esenta ta este farama din vesnicie.
Nu exista pacat rai sau iad.
Nu exista rau ori bun ci experienta.
Dincolo te asteapta ori libertatea... Ori pacalirea.
Tu alegi...
Dar nu te mai uita in afara după salvările promise pompos tocmai de aceia care te au pacalit mereu...
Ci in tine insuti.
Invata te sa ti auzi vocea adevarata si crezi in ea si in puterea ta.
Ridica- te din genunchi om bun si straluceste in lumina.
Ai curajul sa deschizi darul ce ti s a dat atunci când te ai desprins din Lumina mama pură si ai plecat prin Universuri spre cunoastere!
Cristina Sorina Moraru-

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Adevarata fata a lui Isus

Al doilea dumne-zeu al crestinilor este Mesia Isus Cristos. Ca si tatal sau si el este o inventie a bisericii romano-catolice, numai ca intre ei pare sa fie o mare diferenta. Spre deosebire de tatal lui tiranic, ipocrit si mincinoas, biserica l-a zugravit pe Isus ca fiind exact opusul acestuia. Plin de bunatate si intelegere, Isus a devenit pentru multa lume un al doilea dumne-zeu. Dupa repetarea pana la starea de voma, a unor filme in care el devine un fel de martir asasinat de oamenii pe care dorea sa ii salveze, lumea a inceput sa nu mai aiba dubii despre intentiile lui bune fata de ei. Si de acesta data, invingatorii au facut in asa fel incat totul sa decurga dupa planurile lor, astfel incat Isus devine ingerul pazitor al oricarui om. Rahat. Ia sa il punem un pic sub lupa ca sa vedem mai bine ce face el sub cojocelul de oaie pe care il poarta.
Isus nu are o biografie adevarata in nici una dintre cele 4 evanghelii. El apare din senin in Palestina macinata de jugul si injustitia sub care o tineau cotropitorii romani. Locul nasterii lui, ca si cele pe care asa zisii lui parinti trebuiau sa le colinde sunt ambigue si greu de explicat. Toate au fost necesare deoarece atunci cand inventezi existenta cuiva, este imposibil sa il plasezi in locuri unde se poate demonstra ca el nu a existat. De aceea biserica l-a plimbat din Betleem in Egipt si din Egipt in Nazaret, invantand motive imaginare.
Pentru ca tot acest teatru sa fie cat mai usor de crezut, i-au nascocit o nastere spectaculoasa, pe care nu a vazut-o mai nimeni, in afara catorva pastori si magi. Astfel, asa zisul mantuitor, vine pe lume intr-o obscuritate totala, departe de orice privire omeneasca, pentru ca doar asa au putut sa minta milioane de oameni ca a existat un mantuitor al omenirii. Cu toate acestea, putini reusesc sa sesizeze cat de usor si ieftin poate fi imbrobodita mintea umana, atunci cand toti cretinii urla „da, cred” fara sa fi vazut nimic. Si povestea despre modul in care mama lui ramane insarcinata, este o alta inventie de milioane a elitei. Astfel, oamenii au ajuns sa creada ca asa, prin magie, o femeie poate sa ramana insarcinata daca o lumina trece peste burta ea. In ziua de astazi, omul care gandeste, intelege ca toata aceasta magie nu este altceva decat descrierea unei insamantari artificiale, cu un embrion deja pregatit de stafia geneticiana. Lumina care trecea peste bura femeii era lampa de deasupra mesei de operatie.
Ca sa dea o stralucire si mai mare acestei nasteri miraculoase, au inventat un fenomen ceresc inedit, care a avut loc cu ocazia acestui eveniment. Stelele cerului desprind din ele o cometa care trebuia sa arate lumii locul in care a avut loc spectacolul. In ciuda stralucirii acestei stele care putea fi vazuta pe intregul pamant de la est la vest, nimeni, absolut nimeni nu a vazut pe cerurile palestiniene acest fenomen ciudat. Nici macar regele Irod sau locuitorii acelor tinuturi. Este absolut de neconceput ca mii de oameni nu au vazut pe cer aceasta stea particulara, in afara magilor care veneau tocmai de la rasarit. Mai mult decat atat, nimeni, absolut nici un om nu a vazut nasterea acestui smecher care a avut loc in ieslea boilor. Daca gandesti macar un pic, realizezi ca totul este o escrocherie mareata. Nici un copil al acelor timpuri nu a fost nascut printre animale, dar fiul lui Iehova, are parte de aceasta umilinta.  Deci steaua, care putea sa fie o astronava a domnului, conduce catre ieslea din Palestina doar magii.  
Pentru ca nasterea sa capete o importanta cat mai mare, in afara celor cativa pastori care vad steaua, sosesc sa vada pruncul acesti magi din est, care vazusera steaua tocmai de acolo. In ciuda fenomenului inedit, nasterea are loc undeva in afara comunitatilor umane, a satelor. Acest lucru a fost de o importanta capitala deoarece doar asa puteau sa introduca pe cineva inexistent in viata reala. Daca ceea ce povesteste acest basm ar fi existat cu adevarat, oamenii ar fi stiut si ar fi lasat marturii imense despre acest eveniment unic.  In schimb, pe taramurile palestiniene nimeni nu avea habar despre aceasta minune, nici macar regele Irod. Acolo, in Iudeea nimeni nu avea habar de stea, de nastere, de ieslea boilor, dar in mod miraculos, stiau totul niste magi orientali. Aceste personaje sunt cat se poate de stranii din multe puncte de vedere.
In primul rand, nu se intelege de ce, in loc sa vina poporul evreu ca sa isi vada salvatorul, vin niste straini din Asia sau de la rasarit de Palestina, deoarece nu se precizeaza tara estica de unde veneau. Acestia nu erau asa oricine, ci niste persoane care in varianta populara devin chear regi-magi. Povestea aceasta nu se lega cu inventia nasterii salvatorului lumii, deoarece in acele vremuri nu exista nici magia nici magii. Acest cuvant destul de nou, este o derivare a cuvantul grecesc “μάγος”, care a fost tradus in latina  “magus”. In timpurile in care Roma a inventat nasterea miraculoasa a salvatorului evreilor, cuvintele aveau alte intelesuri. Ele isi aveau radacina in indeletiniri importante ale antichitatii, cand babilonezii practicau astologia si multe alte ritualuri, care pentru cei neinitiati pareau magie. Cu alte cuvinte, magii care au urmarit steaua, erau de fapt astrologi, adica oameni care stiau sa urmareasca semnele cerului, nu circari care faceau magie. Iata de ce erau atat de interesanti de aceasta stea particulara, care nu avea nici o legatura cu nasterea vreunui evreu.
Se crede ca au fost trei, din cauza numarului de daruri pe care i l-au adus lui Isus, adica aur, smirna si tamaie. Ei au vazut steaua la orient si au plecat sa o urmareasca. Ajungand in Iudeea, ei intreaba oamenii despre ea, dar nimeni nu o vazuse. Atunci ei merg la regele Irod ca sa il roage sa le spuna amanunte. Spre surprinderea lor, nici acesta nu o vazuse si nu stia de vreo profetie a aparitiei ei. Matei2/1-3” Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui. Şi auzind, regele Irod s-a tulburat şi tot Ierusalimul împreună cu el.” Ca sa cazi din picioare de ras, in loc sa le spuna evreii magilor despre motivul aparitiei acestei stele, au fost magii cei care il lamuresc pe Irod si pe cei din Ierusalim despre stea. Matei 2/7” Atunci Irod chemând în ascuns pe magi, a aflat de la ei lămurit în ce vreme s-a arătat steaua.”
Dupa cum vedeti, in versetul de mai sus, se specifica ca Irod a aflat de la magi cand a aparut steaua, deci magii nu s-au dus la iesle ca sa ii dea darurile lor lui Isus. Ei s-au dus prima data la Ierusalim si de acolo Irod i-a trimis la Betleem. Matei 2/1 si 8 ”Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim…..Şi Irod, trimiţându-i la Betleem, le-a zis: Mergeţi şi cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, dacă Îl veţi afla, vestiţi-mi şi mie, ca, venind şi eu, să mă închin Lui.” Cu alte cuvinte, de la nasterea lui Isus si pana la venirea magilor, trecuse destul de mult timp, deoarece ei nu au ajuns la ieslea in  care se nascuse, ci, Matei 2/11” Şi intrând în casă, au văzut pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, şi căzând la pământ, s-au închinat Lui; şi deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie şi smirnă.”
Ati vazut cum ii prinzi cu soparlica, daca esti atent la enormitatile pe care le scriu fara jena sub ochii vostri? Deci magii, nu au venit imediat dupa nasterea aceasta mareata a lui Isus in Iudeea. Din contra, ei au venit la vreo cativa ani dupa, deoarece avem un paragraf care intareste acest adevar. Matei 2/16” Iar când Irod a văzut că a fost amăgit de magi, s-a mâniat foarte şi, trimiţând a ucis pe toţi pruncii care erau în Betleem şi în toate hotarele lui, de doi ani şi mai josdupă timpul pe care îl aflase de la magi.” De ce sa omori copii de doi ani, daca cel nascut avea doar cateva zile? Irod a asasinat toti copii de la doi ani in jos, deoarece cam atat avea evreul nascut in iesle, in ziua in care magii venisera sa il vada.  
Dupa acesta nastere magica de care poporul palestinian nu auzise absolut nimic si dupa cateva episoade la fel de ambigue ale existentei sale, Isus se arata omenirii cand era deja un om matur. El cauta sa gaseasca cativa oameni cat mai saraci cu duhul, care sa il urmeze fara sa puna prea multe intrebari. Unde putea sa gaseasca el asa ceva, daca nu pe malul marii, printre pescarii care alergau toata ziua sa isi umple navoadele cu bogatiile marii. Isus ii ademeneste sa il urmeze, dar nu le promite imparatia cerului, ci le promite ca ii va face pescari de oameni. Matei 4/18-19 Pe când umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut pe doi fraţi, pe Simon ce se numeşte Petru şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari. Şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.” Nimeni nu intra la banuieli cand citeste aceasta propozitie, dar vedeti voi, a fi OM este egal cu a fi SUFLET. Deci….telul lui era cu totul altul. Marcu 8/36”Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?”
Acesti oameni, care vor capata numele de apostoli, erau oameni simpli, care nu aveau habar de ceea ce faceau. Daca se comportau frumos si indeplineau poruncile lui Isus, atunci acestia capatau multe favoruri. Apostotii acestia nu au fost nimic altceva decat papusari cu care s-a imprastiat fabula lui Cristos. Matei 12/49-50” Şi, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea şi fraţii Mei. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate şi soră şi mamă.”
Ei trebuiau sa fie vicleni ca serpii si cu fata nevinovata ca porumbeii, ca sa poata sa fie cat mai convingatori atunci cand incepeau sa vorbeasca despre basmele lui Cristos. Matei10/16”Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii.” E extrem de interesant atasamentul lui Isus fata de serpi, in general. De fiecare data cand vorbeste cu apostolii lui, face referire la reptile sau ii invata sa se comporte ca ele. Ioan 12/34-37”Pui de vipere, cum puteţi să grăiţi cele bune, odată ce sunteţi răi?” Acum intelegeti cum cei doi smecheri ceresti ii invata pe cei care credeau in ei, sa implineasca vointa lor?
 De fapt, absolut toate „minunile” pe care biblistii i le-au pus in carca, aveau ca scop sa preamareasca personajul lor. Atunci cand vindeca pe cineva, acel om credea ca el poate sa faca minuni si incepea sa il slujeasca. Matei 8/14-15”Şi venind Iisus în casa lui Petru, a văzut pe soacra acestuia zăcând, prinsă de friguri. Şi S-a atins de mâna ei, şi au lăsat-o frigurile şi s-a sculat şi Îi slujea Lui.” Isus era atat de preocupat ca sa gasesca oameni simpli si nestiutori care sa il urmeze instantaneu, incat nu era de acord ca ei sa ramana nici macar sa isi ingroape mortii. Matei 8/21”Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc şi să îngrop pe tatăl meu. ar Iisus i-a zis: Vino după Mine şi lasă morţii să-şi îngroape morţii lor.”
Este greu de priceput aceste aspecte atunci cand esti imbrobodit cu frumoase cuvinte si fapte marete. Cu toate acestea, pe Isus il mai scapa cate o data gura si incepe sa spuna cam care este scopul lui adevarat. Prin absolut tot ce spune, se vede clar ca este de acord cu genocidul in masa, cu violurile, cu sclavia si cu incestul, descrise atat de detaliat in Vechiul Testament.
Matei10/34-37”Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.”
Luca 14/26 “Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său şi pe mamă şi pe femeie şi pe copii şi pe fraţi şi pe surori, chiar şi sufletul său însuşi, nu poate să fie ucenicul Meu.”
Luca 12/49, 51-53”Foc am venit să arunc pe pământ şi cât aş vrea să fie acum aprins!…..Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare. Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinaţi: trei împotriva a doi şi doi împotriva a trei. Dezbinaţi vor fi: tatăl împotriva fiului şi fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei şi fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale şi nora împotriva soacrei.
Cand porunceste ca fiecare om sa il iubeasca mai mult pe el decat pe cei de acelasi sange cu ei, el de fapt cere, ca orice stapan, devotament pana la moarte. El indeamna la ura, dezbinare si asasinat in numele lui. Cu alte cuvinte, el indeamna oamenii sa se imparta si sa se urasca intre ei, pentru a fi vrednici sa il urmeze. Cum este posibil sa indeamni pe cineva sa isi omoare copilul sau parintii pentru tine? De ce ar avea nevoie o superpotenta de asa ceva? Raspunsul e doar unul: voia sa fie sigur ca nu va fi tradat, atunci cand omul isi va da seama cine este el cu adevarat. Multi spun ca o data cu el, legea antica a lui Moise si absolut toate aberatiile pe care le-a ordonat tatal sau omului, nu mai sunt valabile. Gresiti daca va incredeti in aceste afirmatii, deoarece, el a avenit sa le implineasca.  
Matei 5/17-18 „Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.”
Dupa aceste mizerabile indemnuri, vin niste pasaje in care ai impresia ca dintr-o data a devenit bun. Matei 5/38-40”Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte”.  Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.” Daca citesti acest indemn fara sa gandesti, de prost ce esti, si il mai pui si in practica, nu poti sa dovedesti decat cat esti de cretin.
Vedeti cum inca o data legile de astazi isi au baza in legile canonice? Cu alte cuvinte, daca in casa ta vine un hot, tu nu ai voie sa ii faci nici un rau, sau sa iti aperi teritoriul. Nuuu. Cand il vezi, te ridici placut impresionat, il intrebi daca vrea o cafea si apoi ii permiti sa isi aleaga orice vrea din casa ta, fara sa zici nimic. Ce stafii binevoitoare si ce frumnos ne invara ele sa ne comportam!! Ia sa te impotrivesti, sa vedeti atunci cum apare naluca dumne-zeiasca,  cu o falca in cer si cu una in pamant gata de lupta, pentru ca nu ai facut ceea ce a dictat el. Deci, daca nu stiati de ce legea actuala nu iti permite sa il agreseszi pe hotul care vine sa te fure, acum sper ca ati inteles ca asa a fost poruncit de stafia din astronava.
Daca credeati ca e tot, va inselati. Vine una si mai tare. Matei 5/43-44 “Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău„.Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.”
Sincer, nu am absolut nimic impotriva celor care inghit precum curcanii aceste enormitati, dar nu ma pot abtine sa spun ca trebuie sa fii cu adevarat un tembel ca sa fii de acord cu asa ceva. Stiu, pentru unii e greu de digerat, dar cum poti sa numesti altfel pe cel care se lasa calcat in picioare de proprii vrajmasi, pe cel care se lasa jefuiti de bunavoie in numele unei naluci sau pe cel care ii ridica pe prigonitori la rang de eroi?
E ceva care nu poate fi admis niciodata de un om care se respecta, care are demnitate si tine la ceea ce este al lui. Cu alte cuvinte, Isus cel bun, te indeamna sa muncesti pentru altul, sa nu iti contrazici dusmanul, sa ii multumesti ca te lasa fara nimic, sa il binecuvantezi, ca nu cumva sa i se intample ceva rau. Cretinizartea trebuie sa fie enorma ca sa admiti asa ceva, dar si mai rau este sa obligi pe cei care nu mai accepta aceste enormitati sa fie de acord cu ele. Eu cred ca acesta este motivul pentru care romanii sunt astazi jefuiti de propria tara. Ei aplica aceste legi ca sa il multumesca pe strainul jefuitor, in numele Cristosului cel bun.
In fine, Isus este extrem de bun pentru ca te indeamna sa devii un papa-lapte, sa nu te ridici din genunchi, sa nu ai demnitate si respect pentru tine. Ba chear mai mult.  Trebuie sa respecti pe cel care te asupreste si pe cel care iti fura tot. Prin porunca dumne-zeiasca esti obligat sa le dai fara sa eziti absolut tot ce vor, dar mai presus de orice, trebuie sa ii iubesti la nebunie, daca se poate. Aceste comportamente sunt placute si admise de acesti paraziti care te fac sa crezi ca situatia ta de sclav, care nu ridica ochii din pamant, este ceva care te inalta.
Isus, la fel ca si tatal lui, este un stapan care doreste ascultare si supunere, iar omul ascultator va fi rasplatit cu ceva cacatisuri, doar daca s-a conformat cu ceea ce a ordonat patronul. De altfel el indeamna la ascultare, la robie pe toti cei care doresc sa le fie bine daca asculta vocea lui inaltatoare de stapan. Matei 11/29”Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară.” Trebuie sa fii cu adevarat bolnav psihic, ca sa crezi ca un om cu judecata poate sa admita ca jugul pe care i-l pune altul pe gat este bun, doar pentru ca vine de la un stapan extraterestru. Cei care asculta si se supun stapanului Isus, au o rasplata pe masura, la fel cum aveau si cei distrusi de tatal sau “atotputernic”.
Ioan 13/12”Căci celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, şi ce are i se va lua.
Luca, 19:26 “Zic vouă: Că oricui are i se va da, iar de la cel ce nu are şi ceea ce are i se va lua.”
Luca, 12/47-48”Iar sluga aceea care a ştiut voia stăpânului şi nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult. Şi cea care n-a ştiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puţin. Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere.
Desi merge vestea ca stafiile ceresti ne iubesc pe toti la fel de mult, nu este chear asa. Daca citesti cu atentie maculatura cantata de popi, realizezi ca indiferent cat ai fi tu de bun si de ascultator, nu vei avea mare trecere in fata lor. In primul rand pentru ca ei au stabilit regulile acestor jocuri inaintea inceperii lor. Ei au programat ceea ce vor face inca dinainte de facerea lumii acesteia, pe care au modificat-o si distrus-o de fiecare data. Atunci au decis cine va fi stapanul si cine sclavii, cine va sti ceva din adevar si cine nu il va intelege niciodata.
Scrisoarea catre efeseni 1/4-5”Precum întru El ne-a şi ales, înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără de prihană înaintea Lui, Mai înainte rânduindu-ne, în a Sa iubire, spre înfierea întru El, prin Iisus Hristos, după buna socotinţă a voii Sale.”
1 Epistola a lui Petru1/20”Care a fost cunoscut mai dinainte de întemeierea lumii, dar Care S-a arătat, în anii cei mai de pe urmă, pentru voi.”(adica pentru apostoli)
Se spune pe fata, in pasaje intregi, ca doar unii sunt considerati vrednici de atentiile lor. Acestora le este dezvaluit absolut tot, ca sa poata sa ii indobitoceasca pe “cei de afara”, pe “cei carora nu le e dat sa stie”. In ziua de astazi aceste lucruri se vad de la mii de km distanta. Patronii, conducatorii si acolitii lor stiu tot, iar “ceilalti” adica noi, suntem mintiti, umiliti, injositi pe fata, deoarece asa au decis stapanii din astronave inca de la inceputul lumii.
Marcu 4/10 “Iar când a fost singur, cei ce erau lângă El, împreună cu cei doisprezece, Îl întrebau despre pilde. Si le-a răspuns: Vouă vă e dat să cunoaşteţi taina împărăţiei lui Dumnezeu, dar pentru cei de afară totul se face în pilde, Ca uitându-se, să privească şi să nu vadă, şi, auzind, să nu înţeleagă, ca nu cumva să se întoarcă şi să fie iertaţi.
Matei 13/10, 11,13Şi ucenicii, apropiindu-se de El, I-au zis: De ce le vorbeşti lor în pilde? Iar El, răspunzând, le-a zis: Pentru că vouă vi s-a dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat. De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg.
Nu pot sa nu accentuez din nou diferenta care se face de fiecare data intre popor si cei care conduc. Va spun pe fata ca sunteti sclavii lor, dar nu puteti sa contraziceti minciuna pe care o aveti in sange. Celor alesi li s-a dat sa cunoasca toate tainele, pe cand celor de afara nu, pentru ca doar asa pot fi pacaliti. Acest verset este esenta care explica prostia maselor robilor domnului. “…că, văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg.” Din cauza minciunilor pe care patronii lumii ni le susura in urechi, nu mai exista nici o sansa sa vezi adevarul pe care il ai sub nas. Prin legea acestor stapani care nu apartin pamantului, omul nu trebuie sa stie nimic, dar trebuie sa creada si sa apere absolut tot ceea ce a fost invatat ca ar fi adevarul. Acesta este motivul pentru care omul care a inteles aceste lucruri, nu se bate prima data cu stapanii, ci cu acesti robi pe care incearca sa ii trezeasca. Daca trece de prostia lor, atunci da, ca se bate cu sistemul. Cam asta a fost soarta oricarui om care a vrut sa ii trezeasca pe cei care dorm cu ochii deschisi.
Matei 11/25”In vremea aceea, răspunzând, Iisus a zis: Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului şi al pământului, căci ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor.”
In versetul de mai jos se vede inca o data cum legile sunt date doar pentru robi, nicidecum si pentru cei care conduc. Nerespectarea legilor de catre popor, ducea intotdeauna la moarte sau la pedepse inumane. Nu acelasi lucru se intampla cu cei care conduceau si in special cu popii, care nu sunt vinovati  niciodata pentru ceea ce fac.
Matei 12/4”(Moise) Cum a intrat în casa Domnului şi a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoţilor? Sau n-aţi citit în Lege că preoţii, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta şi sunt fără de vină?
Lui Isus cel “bun” ii placea extrem de mult sa comande, la fel cum ii placea si tatalui sau. Era extrem de “bun” si binevoitor daca oamenii il slujeau cu abnegatie si nu se impotriveau cerintelor lui. Cei care insa nu suportau jugul lui care nu era deloc usor, asa cum cred unii, avea pedepse pe masura neascultarii. Fara nici un fel de mila, ei erau asasinati imediat. Acesta era un obicei ereditat in familie, deoarece si tatal lui facea absolut la fel, daca cineva nu dorea sa i se supuna. Sunt o gramada de versete din care reiese ca Isus nu a abrogat legea mozaica a lui Moise, ci o implineste. Ca si tatal lui, nu face nimic altceva decat sa condamne la moarte pe cei care nu ii fac pe plac sau nu ii sunt pe plac. Deci, legea cu “nu ucide” nu a fost niciodata respectata deoarece cei care au eludat-o primii au fost exact cei care au creat-o.
Marcu 7/9 “Şi le zicea lor: Bine, aţi lepădat porunca lui Dumnezeu, ca să ţineţi datina voastră! Căci Moise a zis: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta”, şi „cel ce va grăi de rău pe tatăl său, sau pe mama sa, cu moarte să se sfârşească„.
Matteo, 8:11-12 Şi zic vouă că mulţi de la răsărit şi de la apus vor veni şi vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac şi cu Iacov în împărăţia cerurilor. Iar fiii împărăţiei vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.
Luca, 19:26-27”Zic vouă: Că oricui are i se va da, iar de la cel ce nu are şi ceea ce are i se va lua. Iar pe acei vrăjmaşi ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceţi-i aici şi tăiaţi-i în faţa mea.”
Fiul facea exact ceea ce facuse si tatal lui cu cei care refuzau sa ei sa le fie conducatori. “Atotputernicii” aveau mereu pregatite exercite intregi de ingeri razboinici care veneu sa ii apere in fata oamenilor. Va amintiti de pasajul in care la Iosua vine capetenia ostilor domnului? Super! Versetul de mai jos este un imn al arogantei si ingratitudinii stapanilor in fata omului si este identic cu el. Pe de o parte Isus sfatuieste oamenii sa isi puna sabiile in teci, iar pe de alta parte ameninta ca el poate sa cheme in ajutor legiunile tatalui sau. Legiuni? Pai de cine ii era frica fiului lui Iehova? De cine era amenintat de incepe sa se laude ca ii poate chema in ajutor?
Matei 26/52-53 “Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?”
Celor care nu il ascultau, le pregatea un sfarsit amar, asa cum blestema ca un birjar, ca va face cu toate orasele cetati care l-au ignorat si nu l-au ascultat niciodata. Matei 11/21-24 “Vai ţie, Corazine, vai ţie, Betsaida, că dacă în Tir şi în Sidon s-ar fi făcut minunile ce s-au făcut în voi, de mult, în sac şi în cenuşă, s-ar fi pocăit. Dar zic vouă: Tirului şi Sidonului le va fi mai uşor în ziua judecăţii, decât vouă. Şi tu, Capernaume: N-ai fost înălţat până la cer? Până la iad te vei coborî. Căci de s-ar fi făcut în Sodoma minunile ce s-au făcut în tine, ar fi rămas până astăzi. Dar zic vouă că pământului Sodomei îi va fi mai uşor în ziua judecăţii decât ţie.”
Acelasi lucru povesteste si Ioan in Apocalipsa, care vede ca bunele naluci dumne-zeiesti vor trimite moartea sa secere o mare parte din omenire. Apocalisse, 6:8”Şi m-am uitat şi iată un cal galben-vânăt şi numele celui ce şedea pe el era: Moartea; şi iadul se ţinea după el; şi li s-a dat lor putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabie şi cu foamete, şi cu moarte şi cu fiarele de pe pământ.”
O alta incongruenta pe care nu poti sa nu o sesizezi, apare intre povestea cu minunile pe care le face si poruncile pe care le da celor vindecati. Desi evangheliile povestesc ca el vindeca pe orice in fata a mii de oameni, de cele mai multe ori el le spune celor vindecati sa nu spuna nimanui ca el a facut minunea. 
Matei 12/15”Iisus însă, cunoscându-i, S-a dus de acolo. Şi mulţi au venit după El şi i-a vindecat pe toţi. Dar le-a poruncit ca să nu-L dea în vileag.”
Dupa ce a inviat o fata care era moarta… Luca 8/56”Şi au rămas uimiţi părinţii ei. Iar El le-a poruncit să nu spună nimănui ce s-a întâmplat.”
Isus este extrem de drastic cu homosexualii carora le harazeste moartea, desi sexul de acest fel nu lipseste din Biblie, desi e un pic mascat. Asa cum o sa vedeti, acesta era trecut cu vederea de Iehova atunci cand homosexualii in cauza erau persoanajele iubite de ei. Romani 1:26-27,32”Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine……Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.
Este un total dezacord intre aceste pedepse care li se dau oamenilor simpli, si orgiile pe care le faceau alesii domnului, ca de exemplu Ionatan si regele David. Cartea I Regi 18/1sufletul lui Ionatan s-a lipit de sufletul lui si l-a iubit Ionatan, ca pe sufletul său” 18/3Si a încheiat Ionatan legătură cu David, pentru că îl iubea ca pe sufletul său” 19/1 „Ionatan fiul lui Saul însă iubea foarte mult pe David” 20/17 „Şi iarăşi s-a jurat Ionatan lui David pe iubirea sa cea către el, căci îl iubea ca pe sufletul său” 20/4 „Atunci Ionatan a zis către David: «Tot ce doreşte sufletul tău voi face pentru tine”18/4 „şi-a dezbrăcat Ionatan haina sa cea de deasupra, pe care o avea pe el, şi a dat-o lui David; de asemenea şi celelalte haine ale sale, sabia sa, arcul său şi brâul său” 20/11A zis Ionatan către David: «Hai să ieşim la câmp». Şi au ieşit amândoi la câmp” 20/41 „David s-a ridicat din partea de miazăzi a stâncii şi s-a închinat de trei ori; apoi s-au sărutat ei unul pe altul şi au plâns amândoi, împreună, iar David a plâns mai tare” Aceasta nu era o relatie de prietenie, ci de dragoste adevarata deoarece in Cartea a Doua a RegilorDavid spune: „Frate Ionatane, întristat sunt după tine, căci tu mi-ai fost foarte scump şi iubirea ta a fost pentru mine mai presus de iubirea femeiască!”
Cu toate minunile extraordinare pe care le facea, de multe ori oamenii erau inspaimantati de ceea ce Isus facea si il rugau sa plece din tinuturile lor. Luca, 8:32-33Şi era acolo o turmă mare de porci, care păşteau pe munte. Şi L-au rugat să le îngăduie să intre în ei; şi le-a îngăduit. Şi, ieşind demonii din om, au intrat în porci, iar turma s-a aruncat de pe ţărm în lac şi s-a înecat.37Şi L-a rugat pe El toată mulţimea din ţinutul Gerghesenilor să plece de la ei, căci erau cuprinşi de frică mare. Iar El, intrând în corabie, S-a înapoiat.”
 Cu toate ca popii se straduiesc din rasputeri sa ne convinga ca el facea minuni si ca tot poporul Palestinei alerga sa il vada si sa il asculte, iata ca au fost oameni care nici nu voiau sa mai auda de el. Mai mult decat atat, in locurile in care populatia nu credea in minunile lui, nici el nu putea sa faca scamatoriile pentru a-i impresiona. Nici macar fratii lui nu credeau in  circul ieftin pe care il facea. Ca sa il scuze pentru ca nu putea sa pacaleasca toti oamenii, popii su scris ca acest lucru se intampla deoarece nu venise inca vremea lui.
Matei 13/57” Şi se sminteau întru El. Iar Iisus le-a zis: Nu este prooroc dispreţuit decât în patria lui şi în casa lui.58Şi n-a făcut acolo multe minuni, din pricina necredinţei lor. Ioan7/5, Pentru că nici fraţii Lui nu credeau în El.
Cand a inceput sa le vorbesca ucenicilor despre viata vesnica pe care o puteau dobandi doar daca ii mancau trupul si ii beau sangele, acestia nu au putut sa inghita aceste cuvinte grele si imposibil de implinit. Din acesta cauza multi au inceput sa murmure impotriva lui, iar multi au plecat ca sa nu il mai vada. Ioan 6/53-66 Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el. Deci mulţi din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte? 61Iar Iisus, ştiind în Sine că ucenicii Lui murmură împotriva Lui, le-a zis: Vă sminteşte aceasta? Şi de atunci mulţi dintre ucenicii Săi s-au dus înapoi şi nu mai umblau cu El.
Pe langa ritualul sangelui, care nu este altceva decat musamalizarea ritualurilor de sacrificare pe care le cerea Iehova, asa cum am vazut, Isus se intitula calea, adevarul si lumina. Cine voia sa ajunga in imparatia cerurilor, trebuia sa treaca printr-o poarta, care era de fapt el. Textele evanghelice sunt pline de descrieri ale mai multor feluri de porti. Este poarta stramta care duce la viata etrena si poarta larga care duce spre pierzanie. Este apoi poarta care se inchidea pentru tinerele fecioare care nu au avut ulei in lampi, bolnavii se adunau la portile cetatii, Lazar care statea la poarta bogatasului Epulone, poarta oilor unde statea paralizatul, poarta inchisa la care bate pietenul suparat, apoi este poarta mormantului. In greaca, termenul thýras [θυρας] indica poarta, calea, dar si intrarea in mormant, oportunitatea, ocazia favorabila. Isus spune despre el” Eu sunt poarta, [thýras]”, sau drumul, calea, momentul cel bun. El este pastorul dar si poarta. Cu alte cuvinte fara el nu vei fi in stare sa gasesti nici un drum.
Ion 10/9Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; şi va intra şi va ieşi şi păşune va afla.,geneza Ion 28/17……si, spăimântându-se Iacov, a zis: „Cât de înfricoşător este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!”  
Matei7/13-14 Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.
Nu. Portile acestea care reprezentau intrarea sau iesirea din diferite situatii sau locuri, reprezinta de fapt locul prin care poti sa ajungi in alte lumi. Omul indoctrinat nu pricepe acest lucru deoarece el nu poate gandi mai mult decat ce a fost invatat. Daca insa mintea incepe sa functioneze, realizezi ca aceasta imparatie cereasca este de fapt o alta lume, la care nu poti ajuge decat daca esti impecabil. Asta nu inseamna ca trebuie sa te comporti asa cum recita popii, deoarece daca stai stramb si judeci drept, iti dai seama ca ei nu fac absolut nimic din ceea ce ii indeamna pe oameni sa faca. Dimpotriva, ei fac absolut totul invers fata de cum ii obliga pe altii sa faca. Ca sa poti sa ajungi in alte lumi, trebuie sa fii demn, corect, bun, iubitor, sa nu judeci, sa nu urasti, sa nu faci rau, sa nu minti, sa nu inseli, sa nu creezi suferinta altuia, sa nu spui vorbe de ocara la adresa nimanui, dar cel mai important dintre toate este sa iubesti adevarul. Acesta este adevarata explicatie a acestor pasaje.
Ca sa poti sa intri pe portile dintre lumi trebuie sa fii pur precum sunt copii, care nu judeca, nu urasc, nu injura, nu mint, nu ucid. Matei 18/3”Şi a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.”
Acum o sa analizam o parte din povetele pe care evangheliile le-au pus in gura lui Cristos, dar si cateva pilde, care de obicei le sunt explicate doar apostolilor. Absolut toate aceste invataminte extrem de pretioase, datorita carora acest personaj pare bun si plin de intelepciune, sunt de fapt adevaruri antice, modul cinstiti si curat care trebuie sa caracterizeze orice om. Ele faceau parte din invatamintele traco-getilor, cei mai buni si intelepti oameni ai trecutului, asa cum ati vazut in capitolul anterior. Absolut nimic din ce spune Biblia si evangheliile ei, nu a fost facut de Cristosul lor inventat, ci au fost invatamintele inteleptului traco-get.
Ce spuneau acestea? Te invatau sa te comporti ca un om de omenie si de onoare, te  invatau sa gasesti calea catre lumea adevarata, catre lumea reala, ca sa poti iesi din virtualitate sau din matrix.
Omul a fost abatut de la calea lui, astfel incat astazi, multi cred ca daca merg sa platesca cifre uriase prin biserici vor gasi calea, iar multe fapte le vor fi iertate. Pentru asta este necesara doar lalaliala popii si cartile sunt facute. NU, nu. Va inselati. Matei 7/21”Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.” Matei 7/16,20”După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?…..De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.” Acest „dupa roade ii veti cunoaste” inseamna ca cei adevarati se recunosc dupa faptele lor, dupa felul in care se comporta. Matei 15/8-9”Poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lor este departe de Mine. Şi zadarnic Mă cinstesc ei, învăţând învăţături ce sunt porunci ale oamenilor„.
Ca sa iti dai seama care este adevaratul om este suficient sa fii atent nu numai la comportament, ci si la felul in care vorbeste si ce vorbeste. Absolut tot ce face sau vorbeste un om, este rodul inimii lui, sau a judecatii lui. Din rautatea lui ies ganduri rele, adultere, asasinate, furturi, insalaciune, injuraturi. Din bunatate iese iubire, incredere, compasiune. Rautatile facute nu se intorc inapoi pentru ca este o roata care se invarte sau vreun dumne-zeu care isi semneaza pe caiet ceea ce ai facut. Nu. Totul vine inapoi pentru ca trebuie sa cunosti si tu pe propria piele raul pe care l-ai facut altuia. Exista un pasaj in care se spune motivul pentru care totul se „plateste”:” Din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.”
 Matei 12/34-37Pui de vipere, cum puteţi să grăiţi cele bune, odată ce sunteţi răi? Căci din prisosul inimii grăieşte guraOmul cel bun din comoara lui cea bună scoate afară cele bune, pe când omul cel rău, din comoara lui cea rea scoate afară cele rele. Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.
Matei 15/11, 17, 18, 19 “Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om.….Nu înţelegeţi că tot ce intră în gură se duce în pântece şi se aruncă afară?….. Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă şi acelea spurcă pe om.19Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtişaguri, mărturii mincinoase, hule. Acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om.
Nimic nu poate fi distrus de afara daca interiorul este sanatos. Totul se poate distruge de afara daca interiorul este gaunos. Tot la fel, nici o cetate nu va putea fi cucerita din exterior daca in interiorul ei nu exista un tradator. Matei 12/25”Cunoscând gândurile lor, Iisus le-a zis: Orice împărăţie care se dezbină în sine se pustieşte, orice cetate sau casă care se dezbină în sine, nu va dăinui.”
Credinta despre care vorbeste biserica este o minciuna, deoarece ei va indeamna sa credeti mereu in altul, dar niciodata in voi. Mereu au gasit pe altul sa aiba grija de voi, dar nicidecum nu v-au spus sa aveti credinta in voi ca veti reusi orice. Acesti altii care de buni ce sunt au mereu grija de oamenire, isi fac de fapt doar interesele lor, nu pe ale umanitatii. Iti dau ceva, imi dai altceva in schimb. Esti bun, iti dau imparatia, nu esti bun iti dau moartea. Pai acest schimb se numeste astazi afacere, interes, comert. Daca esti bun, dai fara sa ceri nimic in schimb. Aici va pacalesc mereu. Din acesta cauza omul nu mai crede astazi in el. Uitati-va in jur! Sanatatea e in mainile medicilor asasini, dreptatea este in mana juistitiei care o imparte dupa portofelul celui care plateste, suveranitatea e in mana guvernelor care va joaca la bursa, credinta in tine e in mana bisericii care va da iluzii si vise, daca ii umpleti visteria. Credinta inseamna sa nu ai nici un fel de dubiu ca absolut tot ceea ce ti-ai propus se va implini pentru ca il vei face cu propriile tale forte. 
Matei 17/20Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puţina voastră credinţă. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.
Matei 14/29-31El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborându-se din corabie, a mers pe apă şi a venit către Iisus. Dar văzând vântul, s-a temut şi, începând să se scufunde, a strigat, zicând: Doamne, scapă-mă! ar Iisus, întinzând îndată mâna, l-a apucat şi a zis: Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?
Ati vazut? Nu a fost Isus cel care a facut o minune pentru ca Petre sa umble pe apa. A fost Petre cel care a crezut ca va putea sa realizeze acest lucru, numai ca vazandu-se in mare deschisa a inceput sa ii fie teama, iar credinta lui a disparut. De aceea nu a mai putut sa continue.
Asa cum o sa vedeti in continuare, nici unul dintre motivele pentru care Isus pare bun nu i se datoreaza lui, ci intelepciunii traco-getilor, de unde papa si romanii lui au copiat stiinta lor, nemaiintalnita in randul paganismului Romei. Nu este Isus cel care invata omul cum sa se comporte si cum sa faca sa nu isi piarda sufletul, ci inteleptii antichitatii, pe care nimeni in zilele de astazi nu ii poate egala. Invataturile lor se refereau la cunosterea de sine, la constiinta si la credinta nestramutata ca omul poate sa faca absolut totul singur, fara sa permita cuiva sa intervina in viata sau in deciziile sale. Am sa va dau cateva exemple esentiale, deoarece daca ar trebui sa le explic pe toate, ar insemna sa rescriu din nou cele 4 evanghelii.
Cea mai mare plaga a zilelor noastre, este minciuna, care a ajuns sa fie crezuta fara sa aiba nici un fel de baza. Ea straluceste si se gaseste pe buzele tuturor deoarece este dulce si nu raneste niciodata. Adevarul insa este neindurator, este ca o spada cu doua taisuri care raneste profund si de multe ori mortal. Din aceasta cauza astazi, mai nimeni nu vrea sa il auda. Inteleptii antici stiau ca mincina nu va rezista niciodata mult, deoarece adevarul va iesi mereu la suprafata. Mai intai putin si firav, dar repede se invigoreaza si atunci sfarama totul. Din aceasta cauza romanii l-au facut pe Isus al lor calea, adevarul si lumina. Avem o dovada in acest sens,  pe care o spune acest Isus cu gurita lui:
Ioan16/7-8” Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi. Şi El, venind, va vădi lumea de păcat şi de dreptate şi de judecată.
Ioan 16/13” Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi şi cele viitoare vă va vesti.
Mangaietorul este consolatorul celor nedereptatiti, a celor care nu au fost crezuti, a celor care au murit pentru ca Adevarul sa triumfe. Nu Isus este calea spre lumea reala, cea adevarata, ci Adevarul. Imparatia cerului nu exista, deoarece in cer zboara doar dumne-zeul biblic in astronava lui. Imparatia fara pata este cea a Adevarului.
Asa cum ati vazut, Isus nu este ceea ce vrea sa para a fi, asa cum nici apostolul lui preferat, Petru, nu a fost un aparator al Adevarului, asa cum reiese din povestea biblica. Cand Isus a fost prins, cineva din multime l-a recunoscut ca fiind unul dintre oamenii lui. De frica multimii sau a mortii, Petru prefera sa minta ca nu l-a cunoscut decat sa fie gata sa se jertfesca alaturi de prietenul lui cu care imprastiau minciuni printre oameni.
Matei 26/74”Atunci el a început a se blestema şi a se jura: Nu cunosc pe omul acesta. Şi îndată a cântat cocoşul.”
Tot referitor la Adevarul pentru care merita sa te sacrifici, mai este un verset care este inteles diferit din cauza explicatiilor fara valoare care il precedeaza. Matei 19/29-30”Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine, pentru numele Meu, înmulţit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică. Şi mulţi dintâi vor fi pe urmă, şi cei de pe urmă vor fi întâi.”
In acest verset, cei din urma vor fi cei dintai, nu din cauza ca trebuie sa iti lasi familia pentru vita vesnica pe care o ai deja in tine. Cei din urma sunt oile negre care au fost mereu persecutate, umilte, nedreptatite de sistemul mincinos, care isi vedea minciunile deconspirate. Aceea vor fi cei care vor sta in fata, pentru ca ei au devenit martiri slujind Adevarul.

Si versetul urmator are o povata demna de urmat. Matei 19/23-24Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăţia cerurilor. Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.” Bogatiile acesti lumi sunt doar iluzii, iar de acest lucru iti dai seama atunci cand ai inteles in ce lume a minciunii traiesti. Aceasta imparatie a cerurilor este de fapt lumea reala, cea in care Adevarul si puritatea sunt stapane si eterne. Bogatiile nu te lasa ca sa ajungi acolo, deoarece acestea sunt pentru multi telul vietii, o modalitate de a trai fericit. In realitate sunt exact cele care te pierd. Omul isi va apara avutul pana la moarte, de frica sa nu cumva sa vina altul sa i-l ia. Pentru bani, functii, tehnologie, omul va face orice, dar isi va pierde ce are mai de pret: omenia, bunatatea, demnitatea, adica Sufletul.

Cuvintele subliniate din versetele urmatoare sunt capitale: Matei 16/18-19 ”Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui. Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri.”
Matei 18/18 “Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer.”
Popii spun ca este vorba de pacatele care pot fi legate sau dezlegate in functie de ceea ce ai facut sau nu aici. In parte au dreptate, numai ca nu de pacate este vorba, ci de ceea ce consideri ca Adevar. Alegeri pe care le faci aici iti vor elibera sufletul sau il vor lega din nou de aceste locuri, unde singur te obligi sa te intorci ca sa reiei lantul sclaviei. De exemplu daca popa te pacaleste sa promiti sufletul lui dumne-zeu, atunci te vei intoarce aici ca sa te reincarnezi deoarece acest demon are nevoie de hrana, iar hrana lui este energia curata si infinita a sufletului.
Pildele care vorbesc in general despre imparatia cerului sunt de fapt mituri extrem de profunde, care isi au radacina in creatie. Ele pot fi interpretate in orice mod, timp si varianta, deoarece mitul contine absolut tot. El nu este ca istoria care povesteste fiecare eveniment in parte. In mit toate sunt scrise in aceeasi povestire, care poate fi apoi explicata in mai multe feluri. In evanghelii, singura pilda explicata, este cea a semanatorului. Astfel, semintele semanate sunt considerate vorbe care povestesc despre o imparatie minunata, numai ca aceste vorbe sunt intelese de fiecare in mod diferit. La unii prind radacini, la altii nu. Aceasta imparatie este lumea reala, lumea Adevarului, lumea fara pata, de existenta careia multi se indoiesc, asa cum de fapt este si explicatia.
Matei 13/18- 23”Voi, deci, ascultaţi pilda semănătorului: De la oricine aude cuvântul împărăţiei şi nu-l înţelege, vine cel viclean şi răpeşte ce s-a semănat în inima lui; aceasta este sămânţa semănată lângă drum. Cea semănată pe loc pietros este cel care aude cuvântul şi îndată îl primeşte cu bucurie, Dar nu are rădăcină în sine, ci ţine până la o vreme şi, întâmplându-se strâmtorare sau prigoană pentru cuvânt, îndată se sminteşte. Cea semănată în spini este cel care aude cuvântul, dar grija acestei lumi şi înşelăciunea avuţiei înăbuşă cuvântul şi îl face neroditor. iar sămânţa semănată în pământ bun este cel care aude cuvântul şi-l înţelege, deci care aduce rod şi face: unul o sută, altul şaizeci, altul treizeci.”
Toate pildele lui Isus, vorbesc in general despre aceasta lume curata pe care foarte putini o vor vedea. Cei care nu vor ajunge acolo nu vor fi judecati de stafii, ci sunt ei singuri cei care au facut orice ca sa se indeparteze de ea. Cei care ascund Adevarul si fac fapte odioase, se indeparteaza singuri de puritate, deoarece judecatorul esti tu insati, nu un altul. In alte pilde, lumea cea curata, lumea reala,  este asemuita cu un bob de mustar, care este una dintre cele mai mici seminte. Din ea, creste un arbore maret sub care se adapostesc toate vietuitoarele, in sensul ca aceasta lume este din ce in ce mai mare. Matei 13/31-32”Împărăţia cerurilor este asemenea grăuntelui de muştar, pe care, luându-l, omul l-a semănat în ţarina sa, Şi care este mai mic decât toate seminţele, dar când a crescut este mai mare decât toate legumele şi se face pom, încât vin păsările cerului şi se sălăşluiesc în ramurile lui.”
Lumea reala este atat de pretioasa incat cel care vrea sa ajunga la ea, renunta la tot ceea ce il incanta pe acest pamant, in schimbul adevaratului loc al fericirii.
Matei13/44-46”Asemenea este împărăţia cerurilor cu o comoară ascunsă în ţarină, pe care, găsind-o un om, a ascuns-o, şi de bucuria ei se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea. Iarăşi asemenea este împărăţia cerurilor cu un neguţător care caută mărgăritare bune. Şi aflând un mărgăritar de mult preţ, s-a dus, a vândut toate câte avea şi l-a cumpărat.”
Matei 13/47-49Asemenea este iarăşi împărăţia cerurilor cu un năvod aruncat în mare şi care adună tot felul de peşti. Iar când s-a umplut, l-au tras pescarii la mal şi, şezând, au ales în vase pe cei buni, iar pe cei răi i-au aruncat afară. şa va fi la sfârşitul veacului: vor ieşi îngerii şi vor despărţi pe cei răi din mijlocul celor drepţi.
Ca sa ajungi in lumea vietii vesnice trebuie sa treci prin multe incercari, deoarece tantatiile sunt facute cu scopul de a intelege singur cat esti de hotarat ca sa ajungi acolo. E usor sa spui ca vrei sa ajungi acolo, dar sa nu te manifesti ca un om bun. Neghina exista tocmai pentru a te tenta, pentru a te face sa iti pierzi umanitatea si demnitatea.  
Matei 13/24”Asemenea este împărăţia cerurilor omului care a semănat sămânţă bună în ţarina sa. Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină printre grâu şi s-a dus. Iar dacă a crescut paiul şi a făcut rod, atunci s-a arătat şi neghina. Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânţă bună în ţarina ta? De unde dar are neghină? Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaş a făcut aceasta. Slugile i-au zis: Voieşti deci să ne ducem şi s-o plivim? El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeţi odată cu ea şi grâul. Lăsaţi să crească împreună şi grâul şi neghina, până la seceriş, şi la vremea secerişului voi zice secerătorilor: Pliviţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunaţi-l în jitniţa mea.”
Pasajul de mai jos este tot un mit. Iata ce spune: Matei 13/37”El, răspunzând, le-a zis: Cel ce seamănă sămânţa cea bună este Fiul Omului. Ţarina este lumea; sămânţa cea bună sunt fiii împărăţiei; iar neghina sunt fiii celui rău. Duşmanul care a semănat-o este diavolul; secerişul este sfârşitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii. Şi, după cum se alege neghina şi se arde în foc, aşa va fi la sfârşitul veacului.”
Cu alte cuvinte, oamenii sunt toti samanta cea buna, pe cand neghina vine din alta lume, care nu apartine regnului uman. Ei sunt cei care duc la perzanie omul, amagindu-l cu lucruri stralucitoare si fara valoare. Sfarsitul veacului este vremea cand toti ajung la usa prin care trebuie sa treaca in lumea cea drepata. Esti fara pata, treci, nu esti, ramai aici, in lumea care nu va mai exista.
Nu exista iad si rai, ci lumea reala, lumea virtuala si matrixul. Acestea sunt cele trei lumi depre care vorbesc scrierile antice, dar pe care biserica le-a transformat in locuri de osanda si pedeapsa. Religia a ascuns lumii adevarul pentru a face omul sa isi piarda ce are mai de pret: Sufletul, cel care ii da calitatea de om.
gabriela dobrescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu