Trezește-te om bun!

Cristina Sorina Moraru-
Scutura te odata de cele vechi. Sunt atatea dovezi si semne. Mergi pana la capat.
Nu este nici o dumnezeire in biserici, temple, case impopotonate.
Nici in icoanele aurite, moaste si catedrale.
Cea mai mare catedrala adevarata este trupul tau.
Acolo in el adăpostește lumina pura.
Acolo este viata vesnica pentru ca esenta ta este farama din vesnicie.
Nu exista pacat rai sau iad.
Nu exista rau ori bun ci experienta.
Dincolo te asteapta ori libertatea... Ori pacalirea.
Tu alegi...
Dar nu te mai uita in afara după salvările promise pompos tocmai de aceia care te au pacalit mereu...
Ci in tine insuti.
Invata te sa ti auzi vocea adevarata si crezi in ea si in puterea ta.
Ridica- te din genunchi om bun si straluceste in lumina.
Ai curajul sa deschizi darul ce ti s a dat atunci când te ai desprins din Lumina mama pură si ai plecat prin Universuri spre cunoastere!
Cristina Sorina Moraru-

joi, 21 noiembrie 2013

Ceasul energetic al corpului



Ceasul energetic al corpului descrie funcţionarea meridianelor pe parcursul unei zile. Acestea se activează cu precădere în anumite intervale orare, reglate după ritmurile circadiene ale locaţiei în care omul trăieşte. De aceea atunci când ne simţim obosiţi la o anumită oră putem să intuim în ce arie a corpului avem anumite deficienţe.

De-a lungul meridianelor energetice fluxul energiilor vitale Qi circula parcurgand un ciclu complet in 24 de ore, in fenomenul denumit “marele circuit cosmic”. In acest interval, fiecare meridian are o perioada de activitate maxima de circa doua ore, urmata de perioada de repaus aferenta, cu activitate minima, tot de doua ore.
 Circulatia campurilorvitale Qi prin corp este antrenata de componenta Iong; peste aceasta se suprapun puseurile si fluctuatiile componentei Wei cu reveniri odata la circa 28 minute. Intre perioada de liniste si cea de maxim, meridianul functioneaza la un nivel moderat. Exista cate o perioada de maxim si minim relative, situate temporal in perioada zilei opusa “puseului” principal.
In plus, aceste ciclicitati ale fluxului Qi sunt influentate si de ritmurile si fluctuatiile fenomenelor climatice si astronomice – anotimpurile, miscarile astrelor, epocile cosmice si respectiv erele geologice -, fenomene explicate partial de teoria bioritmurilor in etologie cat si contextual de catre astrologie. In practica uzuala este utila respectarea orarului Qi – dupa legea firii – pentru planificarea si efectuarea activitatilor zilnice si a evenimentelor deosebite. De exemplu se recomanda optimizarea programului cotidian dupa “marele circuit cosmic” al fluxurilor vitale Qi, dar si efectuarea interventiilor chirurgicale in perioada de minim a organului operat, pentru a-l menaja. In termeni populari, aceste realitati se exprima in sintagmele “ceasul bun” sau “ceasul rau” ori in proverbul “toate la timpul lor”.
Ceasul energetic al corpului
Ceasul energetic al corpului

Sursa:  http://yijinjing.ro/corpul-uman/ceasul-energetic-al-corpului/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu